Circulair water

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service
IKC Middelsee

Zo stad, zo school. In waterstad Leeuwarden verrijst een waterrijk IKC

27 maart 2023

Middelsee is een nieuwe wijk in Leeuwarden, wat voor PCBO dé kans was om van meet af aan hoge ambities na te streven bij de bouw van het nieuwe IKC. Onderdeel daarvan is een regenwatersysteem waarmee de 34 toiletten zullen worden gespoeld en een besparing op drinkwater van 70% wordt gerealiseerd.  Lees het hele artikel in het digitale magazine van Duurzaam Gebouwd.  
Uitreiking Blueprint Circular water aan Koning Willem-Alexander

Expertgroep Circulair Water lanceert blauwdruk voor wereldwijde implementatie van circulaire watertechnologie

27 maart 2023

De Circular Water Expert Group van netwerkorganisatie Water Alliance heeft tijdens de New York Water Week de 'Blueprint for circular water smart society' gelanceerd. De blauwdruk laat zien dat veilige circulaire waterbronnen in de stedelijke omgeving een snel te implementeren en slimme oplossing is om het gebruik van leidingwater en de afvoer van afvalwater met 20 tot 45 procent te verminderen.  
Geld besparen

Prijs drinkwater fors omhoog

29 november 2022

De tarieven van de drinkwaterbedrijven gaan volgend jaar fors omhoog. Daardoor betaalt een gemiddeld huishouden enkele tientallen euro’s meer voor drinkwater, soms zelfs zo’n 50 euro. Waterbedrijven hebben het over uitzonderlijke tariefsverhogingen. Als redenen noemen zij onder meer de sterk stijgende kosten van energie, grondstoffen en materialen en de noodzaak om te blijven investeren.
Waterproblemen

Water en bodem worden sturend bij ruimtelijke ordening

28 november 2022

Door water en bodem sturend te laten zijn in de ruimtelijke ordening, kunnen we in Nederland ook in de toekomst met een ander en grillig klimaat blijven leven, wonen en werken. In een veilige omgeving, met een gezonde bodem, voldoende en schoon water. Dat betekent onder andere dat het drinkwaterverbruik met 20% verlaagd zal moeten worden om de leverantie daarvan ook in de toekomst veilig te stellen. Het laagwaardige verbruik van drinkwater zal worden ontmoedigd. Verplichte opvang en gebruik van regenwater ligt dan ook in het verschiet, de plannen daarvoor worden in de komende periode uitgewerkt. Lees hier de brief van minister Habers aan de Tweede Kamer.
Whitepaper Envaqua ECW

Whitepaper over Circulair Watergebruik

17 november 2022

De toekomst van ons drinkwater is in gevaar, de waterbedrijven kunnen niet voldoen aan de groeiende watervraag. Het (her)gebruik van regenwater en grijswater is daarom noodzakelijk. Aanstaande maandag 21 november vindt er hierover in de 2e kamer een wetgevingsoverleg plaats. Om onze volksvertegenwoordigers te voorzien van de juiste informatie om de juiste beslissingen te kunnen nemen, heeft de Expertgroep Circulair Water (waar wij deel van uitmaken) een whitepaper geschreven en deze gedeeld met meerdere kamerleden en ministeries.
Dichte kraan

Drinkwater bij 900.000 nieuwe woningen: in gevaar zonder directe maatregelen

26 september 2022

Als de overheid niet direct maatregelen neemt, is het onmogelijk alle 900.000 nieuwe woningen die tot 2030 worden gebouwd van drinkwater te voorzien. Dat stelt Vewin in de verkenning ‘Zekerstellen van de drinkwatervoorziening op korte en lange termijn’. Lees verder.  
Natuurinclusief bouwen

Meest natuurinclusieve leefomgeving verrijst in Amsterdam

12 september 2022

De gemeente Amsterdam heeft het concept GROEI van VORM geselecteerd als winnend plan voor Weespertrekvaart kavel 2 en 3 in Overamstel. GROEI wordt een van de meest natuurinclusieve plannen van Nederland. Voor de bewatering van de groenvoorziening worden regenwater en grijswater hergebruikt.
Rainwater on roof

Waterbewust bouwen: wijziging Bouwbesluit en Drinkwaterbesluit

25 augustus 2022

Steeds vaker komen in Nederland perioden voor van droogte en verminderde beschikbaarheid van water als bron voor drinkwater. Drinkwater is essentieel voor de Nederlandse volksgezondheid, welzijn en welvaart.  Lees verder.
Vacature Accountmanager binnendienst

Vacature Accountmanager binnendienst

25 augustus 2022

Wil je graag in een leuk, succesvol, snelgroeiend bedrijf werken en ook nog eens bijdragen aan een duurzamere wereld? Kom dan bij ons werken als Accountmanager binnendienst.  Bekijk onze vacature.