Circulair water

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service
paraplu en regen

Regenwater onderdeel van inzet Vewin bij verkiezingsprogramma 2e kamer

31 juli 2023

De Vewin is duidelijk bij haar inzet voor de verkiezingsprogramma's van de 2e kamer: aanpassing van het bouwbesluit en drinkwaterbesluit zijn noodzakelijk om de drinkwatervoorziening in de toekomst veilig te stellen. Lees verder.  
Druppende kraan -1

Wat zegt de Drinkwaterwet over de zorgplicht van overheid en drinkwaterbedrijven?

24 juli 2023

Onderzoekers van het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law van de Universiteit Utrecht (UCWOSL) brachten in kaart welke wettelijke verplichting de overheid en drinkwaterbedrijven hebben om voor ons drinkwater te zorgen. Belangrijk om te weten nu verwacht wordt dat de openbare drinkwatervoorziening op termijn onder druk komt te staan. Drinkwater wordt immers niet alleen voor huishoudelijke doeleinden gebruikt (bijvoorbeeld om te drinken, te koken en te wassen) maar ook in de landbouw en industrie.  
heipalen voor betonnen vloer

Hoe kan ik een regenwaterput plaatsen in slappe grond en bij hoog grondwater?

21 juli 2023

In grote delen van Nederland is er sprake van slappe grond. Bovendien staat het grondwater dan vaak ook erg hoog. Voor het plaatsen van een regenwaterput vormt dit een extra uitdaging: de put mag immers niet wegzakken, maar mag ook niet opdrijven. Om dat te voorkomen dient de put onderheid te worden tegen wegzakken én dient deze verankerd te worden op een betonnen vloer tegen opdrijving.  
Rainwater on roof

ING waarschuwt voor daling huizenprijzen door klimaatrisico's

17 juli 2023

Klimaatverandering kan een daling van de woningprijzen veroorzaken omdat die de risico’s op woningschade, bijvoorbeeld door wateroverlast, droogte, hitte en overstroming, verhoogt. Daarvoor waarschuwt ING Research in een rapport. Huizenkopers houden volgens de bank nog maar nauwelijks rekening met deze klimaatrisico's.  
Druppende kraan -1

Onderzoek hemel- en grijswatersystemen bewijst forse drinkwaterbesparing

06 juli 2023

Wiiteveen+Bos heeft in opdracht van het ministerie van Bzk onderzoek gedaan naar hemel- en grijswatersystemen en komt tot de conclusie dat deze een forse drinkwaterbesparing opleveren: dagelijks 30 tot 48 liter per persoon. Een verplichting in het Besluit bouwen leefomgeving (Bbl) kan dan ook bijdragen aan het verminderen van drinkwaterverbruik en het tegengaan van waterschaarste.  
Rainwater on roof

Demiwater of osmosewater uit regenwater

09 juni 2023

Regenwater kan perfect worden gebruikt voor de productie van demiwater of osmosewater, het bevat immers veel minder mineralen en is al zacht van zichzelf.   
Video Vitens

Watervriendelijk bouwen met Vitens

27 maart 2023

We gebruiken drinkwater niet alleen maar om te drinken. Maar bijvoorbeeld ook om de wc door te spoelen, de tuin te sproeien en de ramen te wassen. Zonde eigenlijk! Want er komt behoorlijk wat kijken bij het maken van schoon drinkwater. Daarom kijkt Vitens samen met bouwbedrijven hoe we nieuwe woningen watervriendelijk kunnen bouwen. Weten hoe dat zit? Bekijk deze video van Vitens.  
Mannourystraat-Amsterdam-20220508-37fotoBvanHoek-PP-scaled

Project Mannoury in Amsterdam ontvangt de Nationale Dak van het jaar Award

27 maart 2023

Mannoury is een groene oase in Amsterdam, vlakbij het Vondelpark en de ring. Het appartementencomplex draagt de komende jaren bij aan een belangrijk onderzoek naar de leefbare stad. Extra bijzonder aan dit project is dat het douchewater van de bewoners middels een zuivering gebruikt wordt in droge periodes voor de beplanting. Hiervoor heeft Mijn Waterfabriek een grijswatersysteem geleverd.