Circulair water

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service
IMG-20200609-WA0000

10.000 liter regenwateropvang bij een klimaatbewust gezin

18 juni 2020

Het blijft mooi, hè. De plaatsing van een regenwatertank van 10m3 voor de opvang en het gebruik van regenwater. Daar heeft dit klimaatbewuste gezin veel gemak van. Ze besparen 50% op hun drinkwaterverbruik en voorkomen dat waardevol regenwater in het riool belandt.
Waterproblemen

Drinkwaterbedrijven en waterschappen pleiten voor fundamentele hervormingen

24 april 2020

De recente oproep van 170 wetenschappers in Trouw om juist nu radicaal te verduurzamen, maakt veel los in de samenleving. En de roep om verduurzaming vindt weerklank. Ook de Nederlandse drinkwaterbedrijven pleiten 23 april in Trouw samen met de waterschappen voor fundamentele hervormingen. Met als doel het herstel van de natuurlijke balans in het watersysteem.
Bovenaanzicht regenwatertanks Ecodorp Boekel

Regenwater in huis in Ecodorp Boekel

25 maart 2020

Bij de drie wooncirkels op Ecodorp Boekel worden momenteel regenwatersystemen geplaatst. Het regenwater wordt opgevangen in tanks en zal gebruikt worden voor het spoelen van de toiletten en voor de wasmachines. Daarmee besparen de bewoners 40% op kostbaar, heerlijk drinkwater van Brabant Water en zorgen ze ervoor dat er geen waardevol regenwater in het gemeentelijk riool terecht komt (waar zij trouwens niet op aangesloten zijn). Het regenwater komt waar het thuishoort, in de bodem. Maar eerst gaan ze het gebruiken waar ze kunnen.
Redundant pompsysteem met RM-F20-SC

Regenwater voor koeling productieproces

19 maart 2020

Bij Perkin Elmer in Groningen wordt het regenwater van 1.430m2 dak opgevangen in vier tanks van 10m3 en vervolgens gebruikt voor de koeling van een productieproces. Hiermee bespaart dit bedrijf maar liefst 1000m3 aan kostbaar drinkwater.
Regenwatersysteem BMN

Inpandige opslag van regenwater voor toiletspoeling

19 februari 2020

Bij BMN Bouwmaterialen Groningen wordt maar liefst 12.000 liter regenwater opgeslagen in drie bovengrondse tanks. Hiermee worden de toiletten duurzaam gespoeld. Meer weten over dit project? Klik dan hier.
banner1_nl

Mijn Waterfabriek op de VSK

9 januari 2020

Van 4 tot 7 februari staan we op de VSK, de grootste Nederlandse installatievakbeurs. Deze vindt plaats in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Dus wilt u meer weten over professionele regenwatersystemen, kom dan naar hal 8, standnummer D020. Aanmelden is gratis op www.vsk.nl 
Druppende kraan

Dreigend tekort aan drinkwater voor 4 miljoen Nederlanders

11 september 2019

De Maas wordt langzaam te onzeker als bron voor drinkwater zeggen de drinkwaterbedrijven rondom de rivier. Ze waarschuwen dat hierdoor voor vier miljoen Nederlanders een tekort aan drinkwater dreigt. "Het is wachten op een moment dat er onvoldoende water uit de kraan komt", zegt voorzitter Wim Drossaert, directeur van drinkwaterbedrijf Dunea in Zuid-Holland.
47448236_m

Gebruik van regenwater nodig voor toekomstige drinkwatervoorziening

3 september 2019

Wij wisten het natuurlijk al, maar inmiddels toont een scenario-analyse van KWR ook aan dat we regenwater als alternatieve bron zullen moeten gaan gebruiken om onze toekomstige drinkwatervoorziening veilig te stellen. Waterbedrijven maken nu drinkwater uit grondwater en oppervlaktewater, maar deze bronnen komen onder druk te staan door uitputting en vervuiling. Dat werd in de afgelopen twee jaar al heel duidelijk. Naast regenwater zullen we ook ons afvalwater moeten gaan hergebruiken
Geld besparen

Nederland zal het water toch als iets kostbaars moeten gaan zien

12 augustus 2019

Dat waterbeheer zal moeten veranderen. Een signaal hiervoor kwam van waterbedrijf Vitens. Als gevolg van de hitteperiode van vorige maand moest het bedrijf in Twente meer water oppompen dan volgens de vergunning was toegestaan om in de grote behoefte aan drinkwater te kunnen voorzien. De voorraden in de depots zijn niet groot genoeg voor zo’n piekperiode.