
- 30 jaar expertise in water
- Betrouwbare kwaliteit
- Innovatieve oplossingen
- Uitstekende service
Hier vindt u een overzicht van onze projecten
Regenwatersystemen voor particulieren
Regenwatersystemen voor bouwprofessionals en bedrijven
Grijswatersystemen voor bouwprofessionals
Berging en infiltratie van regenwater


Jumbo gebruikt regenwater bij duurzaam centraal distributiecentrum
Bij de uitbreiding van het centrale distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein wordt regenwater gebruikt voor de spoeling van 104 toiletten en 23 urinoirs. Dit duurzame gebouw is getoetst volgens de BREEAM-methodiek. De voorziene besparing op drinkwater bedraagt ca. 2.000m3.

Circulair watergebruik bij appartementencomplex Mannoury
Mannoury is een groene oase in Amsterdam, vlakbij het Vondelpark en de ring. De balkons en daken van het appartementencomplex zijn het hele jaar door begroeid: een verademing midden in de stad en verkoelend tijdens warme zomers. De bewoners dragen bij aan de irrigatie van groene daken en balkons doordat een deel van het gebruikte douchewater wordt opgevangen, gefilterd en naar het dak gepompt voor groenbewatering.

Maruschka Wubbels heeft Vitens niet nodig, ze doet alles met regenwater
In het buitengebied van Holthone staat een prachtige woning die geheel zelfvoorzienend is voor water. De bewoners doen alles met regenwater. In dit artikel van RTV Oost legt Maruschka uit waarom ze hiervoor heeft gekozen en hoe blij ze met het regenwatersysteem is. Bekijk ook de video in het artikel.

Rainwater Wall bij Genap
De Rainwater Wall biedt een nieuwe methode om regenwater bovengronds op te slaan. Dit is een langwerpige, smalle stalen tank, voorzien van een liner aan binnenzijde. De tank heeft een industriële uitstraling en is ideaal voor plaatsing bij bedrijven en locaties waarbij ondergrondse opslag van regenwater niet mogelijk is.

Ingenieus regenwatersysteem voor groenvoorziening Sluishuis
Bij het iconische Sluishuis dat oprijst in het IJ in Amsterdam komt een ingenieus regenwatersysteem voor alle groenvoorziening. Het regenwater wordt opgevangen en komt via een volautomatisch doseringssysteem in de juiste hoeveelheid op het juiste moment in alle plantenbakken. Zodra een plantenbak voldoende heeft, gaat de rest naar een lager gelegen bak of uiteindelijk, net als al het overtollige regenwater van het dak, naar de parkeergarage. Daar wordt het opgeslagen in een tank van 40m3. Van daaruit kan het weer opgepompt worden bij droge periodes.

Zelfvoorzienend met zuiver regenwater
In het buitengebied van Nieuw-Balinge staat een prachtige verbouwde boerderij waar de twee bewoners nu genieten van gezuiverd regenwater. Ze zijn hiermee nu volledig zelfvoorzienend in hun watergebruik met een regenwateropslag van 30m3 en een SafeWater system MWF SW30.

Regenwatercentrale bij logistiek centrum Gazeley
Op Business park Smakterheid te Venray is recent de tweede fase van het Distributie Centrum Gazeley gerealiseerd. Het gebouw kreeg het BREEAM-NL oplevercertificaat 'very good'. Belangrijk onderdeel daarvan is het regenwatersysteem voor het spoelen van de 25 toiletten en 10 urinoirs. Er is gekozen voor een PROFI regenwatercentrale om de grote afstanden goed te kunnen overbruggen. Het regenwater is opgeslagen in vier gekoppelde betonnen tanks van 10m3.

WC's op regenwater bij het Food Forum op de Floriade
Het Food Forum op de Floriade is een bruisende ontmoetingsplaats voor deskundigen uit de hele voedselketen. Van producenten tot studenten, ondernemers en onderzoekers, ze komen hier allemaal bijeen. Samen maken ze innovatieve plannen en ze realiseren de duurzame voedselvoorziening van de toekomst.
Het paviljoen bestaat grotendeels uit hergebruikte en natuurlijke materialen. En natuurlijk worden de wc's met regenwater gespoeld. Dat maakt Food Forum een duurzaam gebouw.

Regenwatergebruik bij duurzame zorgwoningen
Brabant Wonen heeft 18 duurzame zorgwoningen gebouwd aan de Mozartsingel in Den Bosch. Bij het materiaalgebruik is gekozen voor houten bouwelementen en houtvezelisolatie. Het gebouw wekt daarnaast meer energie op dan het verbruikt. En natuurlijk worden de toiletten gespoeld met regenwater en wordt het overtollige regenwater geïnfiltreerd in de bodem.

Regenwatersysteem + Grijs watersysteem
Deze woning heeft een combinatie van een regenwatersysteem + een grijs watersysteem. Het regenwater wordt eerst gezuiverd en gebruikt voor de badkamer. Daarna wordt het grijze water (afkomstig van de badkamer) opnieuw gezuiverd en hergebruikt voor de toiletten en wasmachines. Het regenwater wordt dus twee keer gebruikt en dat levert een waterbesparing van maar liefst 400m3 per jaar op.

Regenwater in huis in Ecodorp Boekel
Bij Ecodorp Boekel worden drie wooncirkels gebouwd met ieder een regenwatersysteem voor de toiletten en wasmachines. Al het regenwater wordt nuttig gebruikt binnen de woningen. En valt er een keer erg veel regenwater dan wordt dat geïnfiltreerd in de bodem. Klimaatadaptief dus.

Jenever uit regenwater
Een wereldwijde primeur voor Hooghoudt: de distilleerderij uit Groningen is erin geslaagd om jenever te produceren van regenwater. Met de regenwaterjenever snijdt het mes aan twee kanten: én het is een oplossing voor de wateroverlast op bedrijventerrein Euvelgunne, én er wordt minder drinkwater gebruikt. Wethouder Chakor van de gemeente Groningen nam de eerste fles in ontvangst.







Voedselproductie uit regenwater
Na maanden van voorbereiding werden eind 2020 bij Uytewaal Catering de eerste soep en stamppot van gezuiverd regenwater geproduceerd en deze smaakten uitstekend. De productie van voedsel met regenwater is heel bijzonder, omdat dit tot op heden uitsluitend met drinkwater wordt uitgevoerd. Als onderdeel van het VIDA project (www.vidaproject.eu) toont Mijn Waterfabriek echter aan dat regenwater ook een uitstekende bron kan zijn voor de productie van voedsel.


























