• 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

Hier vindt u voorbeelden van uitgevoerde projecten

Regenwaterystemen zijn relatief nieuw binnen Nederland, maar worden toch al meer dan 25 jaar toegepast. Met name in Vlaanderen, waar ze verplicht moeten worden geïnstalleerd. Alle technieken hebben zich daarom in de praktijk ruimschoots bewezen.

Als u op één van deze buttons klikt, krijgt u een selectie te zien van projecten die voor u interessant zijn.

Render Gemeentewerf en Milieustraat Roden

Optimaal regenwatergebruik bij gemeentewerf & milieustraat Noordenveld

Bij de gemeentewerf & milieustraat in Roden (gemeente Noordenveld) wordt het regenwater optimaal benut. Het wordt niet alleen gebruikt voor het doorspoelen van toiletten, maar ook (na extra zuivering) voor de hogedrukspuit van het afvalbrengstation, de autowasplaats, de zoutmenginstallatie en de veegwagens van de gemeente. Een geweldig mooi voorbeeld van duurzaamheid die geheel past bij de aard van de milieustraat.
SafeWater systeem MWF SW50 RO

Osmosewater uit regenwater bij NIVO Groep

Bij de NIVO Groep wordt maar liefst 40% op drinkwater bespaard door regenwater op te vangen en te zuiveren tot osmosewater. NIVO gebruikt dit bij schoonmaakwerkzaamheden zoals het wassen van ramen. Dat is een lichtend voorbeeld van duurzaam ondernemen. 
Grootschalig industrieel gebruik van regenwater

Grootschalig industrieel regenwatergebruik

Bij een bedrijf in Drenthe gaat regenwater op grote schaal gebruikt worden als grondstof voor een industrieel proces. Met het dak van 5.000m2 wordt jaarlijks maar liefst 3.500m3 regenwater geoogst. Dat betekent dus een enorme besparing op drinkwater. Het regenwater wordt opgevangen in 8 regenwatertanks van 20m3.
Systeemopzet

Circulair watersysteem zorgt voor 90% drinkwaterbesparing en 40% minder afvalwater

Mark en Elvira Rotteveel hebben bij hun woning een perfect voorbeeld van een circulair watersysteem gerealiseerd. Het resultaat met meer dan 90% besparing op drinkwater en 40% minder afvalwater mag er zijn. Bovendien wordt overlast van regenwater voorkomen.
Regenwaterstations de Vliet

Combibad en IJshal de Vliet spoelt toiletten met regenwater

In oktober 2023 werd het Combibad en IJshal de Vliet in Leiden geopend. Eén van de duurzaamheidsmaatregelen die geïmplementeerd zijn, is het gebruik van regenwater voor toiletspoeling. Met het dak van 7.500m2 kan er jaarlijks ca. 5.000m3 regenwater worden geoogst en daarmee kan er dus substantieel op kostbaar drinkwater worden bespaard. Een geweldig voorbeeld van duurzaam bouwen.
Vijf regenwaterputten 20m3

Regenwater voor drinkwater paarden

Bij een stoeterij in Noord-Holland wordt het regenwater van een nieuwe stal met een dak van 2.800m2 opgevangen in vijf putten van 20m3. Het wordt daarna gezuiverd met twee SafeWater systems zodat het geschikt is als drinkwater voor de paarden. Daarmee wordt jaarlijks bijna 2.000m3 aan kostbaar drinkwater bespaard. Een prachtig mooi voorbeeld van duurzaam watergebruik.  
IKC Middelsee

IKC Middelsee gebruikt regenwater voor toiletten en planten

In het nieuwe stadsdeel Middelsee in Leeuwarden is een nieuw IKC gerealiseerd voor eigentijds onderwijs en kinderopvang in één gebouw. De toiletten worden gespoeld vanuit drie ondergrondse regenwatertanks met een inhoud van 60m3. Ook de gevelbeplanting wordt geirrigeerd met regenwater. Een groot actief koolfilter bindt alle organische deeltjes in het regenwater en zorgt voor kraakhelder water.
Regenwatertank kl.D met stekken

Regenwaterput voor zwaar verkeer bij bedrijfshal

Deze regenwaterput van 20m3 is uitgevoerd in verkeersklasse D en daarmee geschikt voor zwaar verkeer. Ideaal voor de toepassing bij een bedrijfshal. In de bodemplaat zijn stekken ingegoten zodat er een betonnen flens aangestort kan worden om opdrijven te voorkomen.  
Hijsen regenwatertank vanaf de achterzijde van de vrachtwagen

Regenwateropvang bij twee nieuwbouwwoningen

Recent zijn twee nieuwbouwwoningen te Venhuizen voorzien van ondergrondse regenwatertanks, waardoor deze woningen toekomstbestendig zijn geworden. Bij één van de woningen is gekozen voor een grotere regenwatertank van 15 m³ die geschikt is voor zowel binnen- als buitenvoorzieningen, terwijl de andere woning is uitgerust met een kleinere tank van 10 m³.  
plaatsing-van-de-regentonnen-768x1024

Nieuw klooster met regenwatergebruik

In Westerhûs wordt een nieuw klooster gerealiseerd. Nijkleaster wil een plek zijn van stilte, bezinning en verbinding. Een plek waar mensen tot rust kunnen komen en kunnen nadenken over hun leven, geloof en spiritualiteit. Samen met de kerkelijke gemeente Westerwert wil Nijkleaster een kleastergemeenschap vormen: een oefenplek voor geloof en een pleisterplaats voor de ziel. Bij dit waardevolle gedachtegoed past ook een duurzame omgang met water. Daarom worden de toiletten en de wasmachine voorzien van regenwater.  
Ingegraven regenwaterput 6m3

Regenwatersysteem HOME Comfort

Bij een gezin in Heemse is het regenwatersysteem HOME Comfort geplaatst. Op de foto's is goed te zien hoe dit systeem eruit ziet. Dit gezin bespaart niet alleen 50% op drinkwater, maar ook 65% op wasmiddel.  
1677765228105

Regenwater in de praktijk bij de Praktijk school

Regenwater, wie had gedacht dat het zo'n belangrijke rol zou spelen in het ontwerp van het schoolplein van de Praktijkschool in Hoorn? HWT heeft met een innovatieve systeem van Mijn Waterfabriek het hemelwater afgekoppeld van het riool en opgevangen met twee regenwatertanks die goed zijn voor maar liefst 30m³ water.  Dit water wordt gebruikt om de planten te voorzien van water op momenten dat het nodig is. Zo wordt regenwater niet langer verspild, maar gebruikt als een waardevolle bron van water.
Ambulancepost UMCG Assen

Ambulances wassen met regenwater (en nog meer)

De nieuwe Ambulancepost van het UMCG in Assen is in vele opzichten een voorbeeld van duurzaam bouwen. Dat geldt ook voor de omgang met regenwater. Dat wordt opgevangen in twee tanks van 10m3 en gebruikt voor het spoelen van de toiletten en het wassen van de ambulances. En al het overtollige regenwater wordt geïnfiltreerd via een wadi. Precies zoals het moet.  
Regenwater centraal in de tuin

Zo mooi kan een regenwatersysteem zijn

Een gezin in Friesland besloot om regenwater op te vangen, te gebruiken én te infiltreren in de bodem. Het regenwater kreeg een centrale plaats in de tuin en werd heel fraai afgewerkt. Met de complimenten aan Natuurvol Tuinen.  
Duurzaam Centraal Distributiecentrum Jumbo

Jumbo gebruikt regenwater bij duurzaam centraal distributiecentrum

Bij de uitbreiding van het centrale distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein wordt regenwater gebruikt voor de spoeling van 104 toiletten en 23 urinoirs. Dit duurzame gebouw is getoetst volgens de BREEAM-methodiek. De voorziene besparing op drinkwater bedraagt ca. 2.000m3.
Circulair watergebruik Mannoury Amsterdam

Circulair watergebruik bij appartementencomplex Mannoury

Mannoury is een groene oase in Amsterdam, vlakbij het Vondelpark en de ring. De balkons en daken van het appartementencomplex zijn het hele jaar door begroeid: een verademing midden in de stad en verkoelend tijdens warme zomers. De bewoners dragen bij aan de irrigatie van groene daken en balkons doordat een deel van het gebruikte douchewater wordt opgevangen, gefilterd en naar het dak gepompt voor groenbewatering.
Maruschka Wubbels

Maruschka Wubbels heeft Vitens niet nodig, ze doet alles met regenwater

In het buitengebied van Holthone staat een prachtige woning die geheel zelfvoorzienend is voor water. De bewoners doen alles met regenwater. In dit artikel van RTV Oost legt Maruschka uit waarom ze hiervoor heeft gekozen en hoe blij ze met het regenwatersysteem is. Bekijk ook de video in het artikel.  
Rainwater Wall Genap

Rainwater Wall bij Genap

De Rainwater Wall biedt een nieuwe methode om regenwater bovengronds op te slaan. Dit is een langwerpige, smalle stalen tank, voorzien van een liner aan binnenzijde. De tank heeft een industriële uitstraling en is ideaal voor plaatsing bij bedrijven en locaties waarbij ondergrondse opslag van regenwater niet mogelijk is.  
Sluishuis vergezicht

Ingenieus regenwatersysteem voor groenvoorziening Sluishuis

Bij het iconische Sluishuis dat oprijst in het IJ in Amsterdam komt een ingenieus regenwatersysteem voor alle groenvoorziening. Het regenwater wordt opgevangen en komt via een volautomatisch doseringssysteem in de juiste hoeveelheid op het juiste moment in alle plantenbakken. Zodra een plantenbak voldoende heeft, gaat de rest naar een lager gelegen bak of uiteindelijk, net als al het overtollige regenwater van het dak, naar de parkeergarage. Daar wordt het opgeslagen in een tank van 40m3. Van daaruit kan het weer opgepompt worden bij droge periodes.
Lossen regenwatertanks

Zelfvoorzienend met zuiver regenwater

In het buitengebied van Nieuw-Balinge staat een prachtige verbouwde boerderij waar de twee bewoners nu genieten van gezuiverd regenwater. Ze zijn hiermee nu volledig zelfvoorzienend in hun watergebruik met een regenwateropslag van 30m3 en een SafeWater system MWF SW30.  
Foto DC Gazeley

Regenwatercentrale bij logistiek centrum Gazeley

Op Business park Smakterheid te Venray is recent de tweede fase van het Distributie Centrum Gazeley gerealiseerd. Het gebouw kreeg het BREEAM-NL oplevercertificaat 'very good'. Belangrijk onderdeel daarvan is het regenwatersysteem voor het spoelen van de 25 toiletten en 10 urinoirs. Er is gekozen voor een PROFI regenwatercentrale om de grote afstanden goed te kunnen overbruggen. Het regenwater is opgeslagen in vier gekoppelde betonnen tanks van 10m3.
Food-Forum-1920x1080

WC's op regenwater bij het Food Forum op de Floriade

Het Food Forum op de Floriade is een bruisende ontmoetingsplaats voor deskundigen uit de hele voedselketen. Van producenten tot studenten, ondernemers en onderzoekers, ze komen hier allemaal bijeen. Samen maken ze innovatieve plannen en ze realiseren de duurzame voedselvoorziening van de toekomst. Het paviljoen bestaat grotendeels uit hergebruikte en natuurlijke materialen. En natuurlijk worden de wc's met regenwater gespoeld. Dat maakt Food Forum een duurzaam gebouw.
Zorgwoningen Mozartsingel

Regenwatergebruik bij duurzame zorgwoningen

Brabant Wonen heeft 18 duurzame zorgwoningen gebouwd aan de Mozartsingel in Den Bosch. Bij het materiaalgebruik is gekozen voor houten bouwelementen en houtvezelisolatie. Het gebouw wekt daarnaast meer energie op dan het verbruikt. En natuurlijk worden de toiletten gespoeld met regenwater en wordt het overtollige regenwater geïnfiltreerd in de bodem.
Regenwatersysteem en grijs watersysteem

Regenwatersysteem + Grijs watersysteem

Deze woning heeft een combinatie van een regenwatersysteem + een grijs watersysteem. Het regenwater wordt eerst gezuiverd en gebruikt voor de badkamer. Daarna wordt het grijze water (afkomstig van de badkamer) opnieuw gezuiverd en hergebruikt voor de toiletten en wasmachines. Het regenwater wordt dus twee keer gebruikt en dat levert een waterbesparing van maar liefst 400m3 per jaar op.
Bovenaanzicht regenwatertanks Ecodorp Boekel

Regenwater in huis in Ecodorp Boekel

Bij Ecodorp Boekel worden drie wooncirkels gebouwd met ieder een regenwatersysteem voor de toiletten en wasmachines. Al het regenwater wordt nuttig gebruikt binnen de woningen. En valt er een keer erg veel regenwater dan wordt dat geïnfiltreerd in de bodem. Klimaatadaptief dus.
hemelwaterjenever

Jenever uit regenwater

Een wereldwijde primeur voor Hooghoudt: de distilleerderij uit Groningen is erin geslaagd om jenever te produceren van regenwater. Met de regenwaterjenever snijdt het mes aan twee kanten: én het is een oplossing voor de wateroverlast op bedrijventerrein Euvelgunne, én er wordt minder drinkwater gebruikt. Wethouder Chakor van de gemeente Groningen nam de eerste fles in ontvangst.
Regenwatertanks Heesmans

Regenwatergebruik bij woningbouwproject

Bij de nieuwbouw van 5 woningen op project Bosrijk te Eindhoven worden alle woningen voorzien van een regenwatersysteem voor toilet, wasmachine en buitenkraan.
Regenwaterputten  De Sleutel Rotterdam

Regenwater voor toiletten bij nieuwe school Rotterdam

In hartje Rotterdam wordt de nieuwe basisschool De Sleutel voorzien van een regenwatersysteem zodat de toiletten duurzaam gespoeld kunnen worden. Daarmee wordt jaarlijks 600m3 drinkwater bespaard.
Redundant pompsysteem met RM-F20-SC

Regenwater voor koeling productieproces

PerkinElmer International gebruikt regenwater voor een koelproces bij de productie van haar hightech producten. Mooie toepassing!
Dubbele regenwatertanks bij woningen

Woningbouwproject met regenwatersystemen

Bij de nieuwbouw op de Beekweide in Renswoude worden de zes woningen voorzien van een regenwatersysteem voor toilet, wasmachine en buitenkraan.
De installatie werkt - 30 juni 2020

Zelfvoorzienend watersysteem bij koloniewoning Frederiksoord

In Frederiksoord wordt het unieke project 'De Koloniewoningen van de Toekomst' gerealiseerd.  Eén van de woningen heeft een volledig zelfvoorzienend watersysteem waarbij regenwater wordt gezuiverd tot drinkbaar water.
Kunststof regenwatertanks 10.000 liter met ingebouwd filter

20m3 regenwater in kunststof tanks

De nieuwbouw van de Faunaopvang in Doorwerth is een bijzonder duurzaam project. Onderdeel daarvan is de opvang van 20.000 liter regenwater voor de groenvoorziening en schoonmaakwerkzaamheden.
Regenwatersysteem BMN

Inpandige opslag van regenwater

Bij BMN Bouwmaterialen Groningen wordt het regenwater inpandig opgeslagen in 3 tanks van 4.000 liter om daarmee de toiletten te kunnen spoelen.
Regenwatertank voor Aviko

Aviko spoelt wc's met regenwater

De regenwatertank staat er nog wat verloren bij, maar is straks goed voor de opvang van 5.000 liter regenwater. En daarmee worden de toiletten van het kantoor bij het nieuwe koelhuis van Aviko gespoeld 
Regenwaterput 10m3

Regenwatersysteem HOME Comfort

Bij deze 'volhoudbare' woning is een regenwatersysteem met onderwaterpomp geplaatst. Inpandig is daarvoor maar minimale ruimte nodig.
30.000 liter regenwater

Regenwatersysteem voor duurzame woning

Bij de nieuwbouw van een woning wordt maar liefst 30.000 liter regenwater opgevangen in drie gekoppelde betonnen tanks. Het regenwater wordt vervolgens gezuiverd om er ook mee te kunnen douchen.
Regenwatertanks Mortuarium Schiphol

Mortuarium Schiphol

Bij het nieuwe circulaire gebouw van het Mortuarium op Schiphol wordt regenwater gebruikt voor de toiletspoeling.
2021-03-04 16.32.05

Drainmax infiltratietunnels bij woning

De Drainmax infiltratietunnels zijn met hun grote capaciteit ideaal om veel regenwater te bergen, zoals bij dit project met een bergingseis van 70mm/m²
grijs watersysteem

Hergebruik van grijs water

Het grijze water van de badkamer wordt gezuiverd in een membraanbioreactor, waarna het hergebruikt kan worden voor toiletspoeling, wasmachine en buitenkraan.
Drainmax infiltratietunnel Gymzaal Tegelen

Drainmax infiltratietunnels bij gymzaal Tegelen

Bij de nieuwbouw van een gymzaal in Tegelen zijn Drainmax infiltratietunnels toegepast als overstort van een systeem voor het gebruik van regenwater voor toiletspoeling.