Hoe kan ik regenwater gebruiken

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

12 juni 2019

Hoe kan ik regenwater gebruiken

Regenwater is zacht, schoon en gratis. U kunt dit heel goed gebruiken, zowel particulier als zakelijk. Regenwater is erg geschikt voor vrijwel alle toepassingen zoals toiletspoeling, wasmachine, schoonmaak en buitengebruik. Maar wist u dat u met regenwater ook heerlijk kunt douchen. Bedrijven kunnen bovendien regenwater erg goed gebruiken voor bedrijfsprocessen.

Regenwater gebruiken eenvoudig
Het gebruiken van regenwater is eigenlijk erg eenvoudig. Normaal gesproken loopt het regenwater van uw dak naar de riolering, maar met een regenwatertank kunt u dit ook opvangen en verzamelen. Een regenwaterstation in uw woning of bedrijf doet vervolgens het werk: deze transporteert het regenwater naar de verbruikstoestellen en kranen. En mocht er te weinig regenwater in de tank zitten, dan schakelt het regenwaterstation gewoon over op drinkwater. Dat kan in het klein of in het groot.

Douchen met regenwater

Douchen met regenwater is helemaal geweldig. Regenwater is natuurlijk en zacht, en daardoor veel fijner voor de huid. En wat denkt u er van om nooit meer kalkaanslag te hebben in uw badkamer en geen onderhoud aan kranen of apparatuur? Om het regenwater veilig te maken wordt het regenwatersysteem uitgebreid met een membraanfilter.

Regenwater heeft erg veel voordelen

Het gebruik van regenwater heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Door regenwater te gebruiken:

besparing drinkwater

 Bespaart u tot 100% op de kosten van drinkwater 

besparing op riool- en zuiveringsheffing

 Bespaart u tot 100% op de riool- en zuiveringsheffing 

geen last van kalkaanslag

 Heeft u geen last meer van kalkaanslag 

besparing op apparatuur en machines

 Bespaart u op onderhoud van apparatuur en machines 

besparing op zeep en wasmiddelen

 Bespaart u tot 50% op zeep en wasmiddelen 

duurzame samenleving

 Draagt u bij aan een duurzame samenleving 

Zelfvoorzienend

 Wordt u meer zelfvoorzienend 

Meer interessante nieuwsberichten

Trias Aqua

Trias Aqua

10 mei 2019

We maken uw gebouw, woonwijk of bedrijfsterrein klimaatbestendig, waterneutraal en zelfvoorzienend. Dat doen we aan de hand van de Trias Aqua. Deze geeft heel eenvoudig prioriteit aan het toepassen van maatregelen. 
Regenwater van dak

Alles over regenwater

11 juni 2019

Neerslag ontstaat wanneer de afmetingen van onderkoelde druppeltjes in wolken te groot worden, ze worden dan te zwaar en vallen naar beneden. Wolken ontstaan op hun beurt door verdamping van water op de aarde en met name de zee.
Regenwater

Mijn Waterfabriek helpt u met duurzaam watergebruik

11 juni 2019

Regenwater houdt ons steeds meer bezig. Klimaatverandering zorgt voor overlast door hevige regenbuien, soms voor verdroging, en in ieder geval voor stijgende kosten van de rioolheffing. 
20508074_l

Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

11 juni 2019

Grijs water is het water dat afkomstig is van het douchen en wassen. Het wordt grijs genoemd omdat het maar heel licht verontreinigd is. Er komen alleen zeepresten en wat lichte vervuiling in voor en dan ook nog in lage concentraties.
permapack 35

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

11 juni 2019

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.