Hoe kan ik grijs water gebruiken

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

12 juni 2019

Hoe kan ik grijs water gebruiken

Grijs water wordt door veel mensen genoemd om aan te geven dat ze regenwater willen gebruiken. Maar dat klopt niet, want grijs water is de term voor het water dat afkomstig is van douchen en wassen. Het is slechts licht verontreinigd en daarom heel geschikt om nog een keer te gebruiken. Bijvoorbeeld voor toiletspoeling, wasmachine, schoonmaak en buitengebruik. Eigenlijk is dit een erg mooie oplossing want zo gebruikt u uw water twee keer.

Eenvoudig systeem
Een grijs water systeem is relatief eenvoudig. Het water van uw badkamer wordt opgevangen in een vat met daarin een bioreactor en een membraanstation. De bioreactor zorgt voor de biologische afbraak van de organische componenten en het membraan verwijdert vervolgens alles wat groter is dan 0,2 micron. Daarna is het water weer heel erg schoon.

Heel efficient
Een grijs water systeem is heel erg efficiƫnt. De hoeveelheid water die u gebruikt voor het douchen en wassen is namelijk vrijwel even groot als die voor de toiletspoeling, wasmachine en schoonmaak. U maakt dus gewoon twee keer dankbaar gebruik van uw kostbare water en produceert ook nog eens tot 50% minder afvalwater.

Uw voordelen
Door grijs water water opnieuw te gebruiken:

  • Bespaart u tot 50% op de kosten van drinkwater
  • Bespaart u tot 50% op de kosten van de riool- en zuiveringsheffing
  • Wordt u meer zelfvoorzienend
  • Draagt u bij aan een duurzame samenleving

Meer interessante nieuwsberichten

Trias Aqua

Trias Aqua

10 mei 2019

We maken uw gebouw, woonwijk of bedrijfsterrein klimaatbestendig, waterneutraal en zelfvoorzienend. Dat doen we aan de hand van de Trias Aqua. Deze geeft heel eenvoudig prioriteit aan het toepassen van maatregelen. 
Regenwater van dak

Alles over regenwater

11 juni 2019

Neerslag ontstaat wanneer de afmetingen van onderkoelde druppeltjes in wolken te groot worden, ze worden dan te zwaar en vallen naar beneden. Wolken ontstaan op hun beurt door verdamping van water op de aarde en met name de zee.
Regenwater

Mijn Waterfabriek helpt u met duurzaam watergebruik

11 juni 2019

Regenwater houdt ons steeds meer bezig. Klimaatverandering zorgt voor overlast door hevige regenbuien, soms voor verdroging, en in ieder geval voor stijgende kosten van de rioolheffing. 
20508074_l

Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

11 juni 2019

Grijs water is het water dat afkomstig is van het douchen en wassen. Het wordt grijs genoemd omdat het maar heel licht verontreinigd is. Er komen alleen zeepresten en wat lichte vervuiling in voor en dan ook nog in lage concentraties.
permapack 35

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

11 juni 2019

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.