Waterplan voor waterneutraal, klimaatbestendig gebouw

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

12 juni 2019

Waterplan voor waterneutraal, klimaatbestendig gebouw

We worden ons steeds bewuster van het belang van water, vaak ingegeven door overlast van regenwater als gevolg van klimaatverandering. Vooral binnen steden is er veel aandacht voor vernieuwing van het watersysteem met als doel om de stad klimaatbestendig te maken. De conclusie wordt dan al snel getrokken dat de oplossing niet gevonden kan worden in de infrastructuur, maar dat er veel meer gekeken moet worden wat er al op gebouwniveau opgelost kan worden. Eigenlijk is dat exact hoe de natuur ook werkt, werken vanuit het kleinste ecosysteem met interactie tot het grotere geheel.

Mijn Waterfabriek wordt vaak gevraagd om een waterplan te ontwikkelen voor gebouwen. Daarbij geven we aan de hand van de Trias Aqua inzicht hoe er water bespaard kan worden, hoe er regenwater gebufferd, geinfiltreerd en/of gebruikt kan worden en hoe afvalwater hergebruikt kan worden. Daarmee kan een gebouw volledig waterneutraal of zelfvoorzienend worden gemaakt en wordt de stad beter klimaatbestendig. Alles wat er immers al bij het gebouw wordt geregeld, hoeft niet meer in de infrastructuur te worden opgelost.

In de praktijk betekent dat veel minder tot geen:

   1  Invoer van gebiedsvreemd (drink)water

   2  Afvoer van regenwater

   3  Afvoer van afvalwater

In het ultieme geval leidt dat tot het volledig vervallen van infrastructuur.

Wilt u weten hoe uw gebouw waterneutraal gemaakt kan worden of hoe uw stad klimaatbestendig kan worden? Stuur ons een mail, dan nemen wij contact met u op.

Meer interessante nieuwsberichten

Trias Aqua

Trias Aqua

10 mei 2019

We maken uw gebouw, woonwijk of bedrijfsterrein klimaatbestendig, waterneutraal en zelfvoorzienend. Dat doen we aan de hand van de Trias Aqua. Deze geeft heel eenvoudig prioriteit aan het toepassen van maatregelen. 
Regenwater van dak

Alles over regenwater

11 juni 2019

Neerslag ontstaat wanneer de afmetingen van onderkoelde druppeltjes in wolken te groot worden, ze worden dan te zwaar en vallen naar beneden. Wolken ontstaan op hun beurt door verdamping van water op de aarde en met name de zee.
Regenwater

Mijn Waterfabriek helpt u met duurzaam watergebruik

11 juni 2019

Regenwater houdt ons steeds meer bezig. Klimaatverandering zorgt voor overlast door hevige regenbuien, soms voor verdroging, en in ieder geval voor stijgende kosten van de rioolheffing. 
20508074_l

Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

11 juni 2019

Grijs water is het water dat afkomstig is van het douchen en wassen. Het wordt grijs genoemd omdat het maar heel licht verontreinigd is. Er komen alleen zeepresten en wat lichte vervuiling in voor en dan ook nog in lage concentraties.
permapack 35

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

11 juni 2019

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.