Drinkwaterverbruik moet 20% omlaag

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

28 november 2022

Water en bodem worden sturend bij ruimtelijke ordening

Door water en bodem sturend te laten zijn in de ruimtelijke ordening, kunnen we in Nederland ook in de toekomst met een ander en grillig klimaat blijven leven, wonen en werken. In een veilige omgeving, met een gezonde bodem, voldoende en schoon water.

Dat betekent onder andere dat het drinkwaterverbruik met 20% verlaagd zal moeten worden om de leverantie daarvan ook in de toekomst veilig te stellen. Het laagwaardige verbruik van drinkwater zal worden ontmoedigd. Verplichte opvang en gebruik van regenwater ligt dan ook in het verschiet, de plannen daarvoor worden in de komende periode uitgewerkt.

Lees hier de brief van minister Habers aan de Tweede Kamer.

Meer interessante nieuwsberichten

Video Vitens

Watervriendelijk bouwen met Vitens

27 maart 2023

We gebruiken drinkwater niet alleen maar om te drinken. Maar bijvoorbeeld ook om de wc door te spoelen, de tuin te sproeien en de ramen te wassen. Zonde eigenlijk! Want er komt behoorlijk wat kijken bij het maken van schoon drinkwater. Daarom kijkt Vitens samen met bouwbedrijven hoe we nieuwe woningen watervriendelijk kunnen bouwen. Weten hoe dat zit? Bekijk deze video van Vitens.  
Mannourystraat-Amsterdam-20220508-37fotoBvanHoek-PP-scaled

Project Mannoury in Amsterdam ontvangt de Nationale Dak van het jaar Award

27 maart 2023

Mannoury is een groene oase in Amsterdam, vlakbij het Vondelpark en de ring. Het appartementencomplex draagt de komende jaren bij aan een belangrijk onderzoek naar de leefbare stad. Extra bijzonder aan dit project is dat het douchewater van de bewoners middels een zuivering gebruikt wordt in droge periodes voor de beplanting. Hiervoor heeft Mijn Waterfabriek een grijswatersysteem geleverd.  
IKC Middelsee

Zo stad, zo school. In waterstad Leeuwarden verrijst een waterrijk IKC

27 maart 2023

Middelsee is een nieuwe wijk in Leeuwarden, wat voor PCBO dé kans was om van meet af aan hoge ambities na te streven bij de bouw van het nieuwe IKC. Onderdeel daarvan is een regenwatersysteem waarmee de 34 toiletten zullen worden gespoeld en een besparing op drinkwater van 70% wordt gerealiseerd.  Lees het hele artikel in het digitale magazine van Duurzaam Gebouwd.