Wat kost infiltratie regenwater

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

17 juni 2019

Wat kost infiltratie regenwater

Als u van uw gemeente het regenwater niet meer mag afvoeren, maar op uw eigen terrein moet houden, dan moet u daarvoor een voorziening treffen. Het beste dat u kunt doen is regenwater opvangen en gebruiken voor bijvoorbeeld het toilet en de wasmachine. Maar als dat niet kan, dan kunt u het regenwater ook infiltreren in de grond. Daarvoor zijn er allerlei oplossingen, maar de enige oplossing die echt goed werkt ziet er zo uit:

Als u zo'n infiltratiesysteem goed aanlegt, bent u voor altijd van uw regenwater af en heeft u er nooit meer last van.

Maar wat heeft u nou nodig en wat kost dat?

Aan producten heeft u het volgende nodig:

  • Het aantal bladvangers wordt bepaald door het aantal standleidingen (regenbuizen)
  • Per woning volstaat meestal één zandvangput
  • Het aantal infiltratiekratten wordt bepaald door de dakoppervlakte (en de oppervlakte van de verhadring) en de hoeveelheid regenwater per m² die uw wilt of moet bufferen.
  • De infiltratiekratten moeten omwikkeld worden met geotextiel. Dat kunt u zelf of laten doen op de fabriek.
  • Omdat de omvang van infiltratiepakketten nogal verschilt is de bandbreedte van de kosten groot, maar gemiddeld kost dit € 1.000,-.

Wilt u weten wat uw infiltratiepakket kost? Stuur dan een mail naar [email protected] We helpen u graag.

Meer interessante nieuwsberichten

Trias Aqua

Trias Aqua

10 mei 2019

We maken uw gebouw, woonwijk of bedrijfsterrein klimaatbestendig, waterneutraal en zelfvoorzienend. Dat doen we aan de hand van de Trias Aqua. Deze geeft heel eenvoudig prioriteit aan het toepassen van maatregelen. 
Regenwater van dak

Alles over regenwater

11 juni 2019

Neerslag ontstaat wanneer de afmetingen van onderkoelde druppeltjes in wolken te groot worden, ze worden dan te zwaar en vallen naar beneden. Wolken ontstaan op hun beurt door verdamping van water op de aarde en met name de zee.
Regenwater

Mijn Waterfabriek helpt u met duurzaam watergebruik

11 juni 2019

Regenwater houdt ons steeds meer bezig. Klimaatverandering zorgt voor overlast door hevige regenbuien, soms voor verdroging, en in ieder geval voor stijgende kosten van de rioolheffing. 
20508074_l

Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

11 juni 2019

Grijs water is het water dat afkomstig is van het douchen en wassen. Het wordt grijs genoemd omdat het maar heel licht verontreinigd is. Er komen alleen zeepresten en wat lichte vervuiling in voor en dan ook nog in lage concentraties.
permapack 35

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

11 juni 2019

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.