Trappistenbier van zuiver regenwater

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

14 juni 2019

Trappistenbier van zuiver regenwater

Hop, mout, gist en water vormen de basis van bier. Ieder brouwer heeft z’n eigen ‘geheime’ recept om bier te brouwen. Meestal beschikt een brouwer ook over een eigen streng bewaakte waterbron. Het Duitse bedrijf Intewa, technologiepartner van Mijn Waterfabriek, bedacht dat regenwater ook prima geschikt is als waterbron en heeft een eigen regenwaterbiertje laten produceren: Brain.

Regenwater als bron

Eigenlijk is het heel erg logisch om regenwater te gebruiken voor de productie van bier. De bronnen die brouwers gebruiken bestaan immers ook uit regenwater, maar dat zit dan vaak al 50 jaar onder de grond. Bovendien is regenwater dat net uit de lucht valt is veel verser dan het ondergrondse regenwater, omdat het niet verontreinigd is met mineralen, chemicaliën, medicamenten, hormonen of bestrijdingsmiddelen. En met membraanfiltratie kan het eenvoudig worden opgewerkt tot een zuivere waterkwaliteit.

Brain

Het resultaat hiervan is Brain, een zuiver biertje van zuiver regenwater. En lekker bovendien, blond met nagisting op de fles en een alcoholpercentage van 6,5%. Zorgvuldig ontwikkeld en gebrouwen volgens een trappistenrecept bij de Duitse brouwer Grain D'Orge. Het zachte regenwater verleent Brain een uniek karakter, vooral het moutaroma geeft een heerlijke afdronk.

Beperkte oplage

Voor echte bierliefhebbers is Brain in beperkte oplage verkrijgbaar bij Mijn Waterfabriek.

Meer interessante nieuwsberichten

Trias Aqua

Trias Aqua

10 mei 2019

We maken uw gebouw, woonwijk of bedrijfsterrein klimaatbestendig, waterneutraal en zelfvoorzienend. Dat doen we aan de hand van de Trias Aqua. Deze geeft heel eenvoudig prioriteit aan het toepassen van maatregelen. 
Regenwater van dak

Alles over regenwater

11 juni 2019

Neerslag ontstaat wanneer de afmetingen van onderkoelde druppeltjes in wolken te groot worden, ze worden dan te zwaar en vallen naar beneden. Wolken ontstaan op hun beurt door verdamping van water op de aarde en met name de zee.
Regenwater

Mijn Waterfabriek helpt u met duurzaam watergebruik

11 juni 2019

Regenwater houdt ons steeds meer bezig. Klimaatverandering zorgt voor overlast door hevige regenbuien, soms voor verdroging, en in ieder geval voor stijgende kosten van de rioolheffing. 
20508074_l

Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

11 juni 2019

Grijs water is het water dat afkomstig is van het douchen en wassen. Het wordt grijs genoemd omdat het maar heel licht verontreinigd is. Er komen alleen zeepresten en wat lichte vervuiling in voor en dan ook nog in lage concentraties.
permapack 35

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

11 juni 2019

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.