Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

11 juni 2019

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

Oplossen regenwateroverlast

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.

Overal toe te passen

Door het kleine formaat en de enorme sterkte is Permapack overal in te passen. Liggend of staand, diep of juist heel ondiep ingegraven. Ideaal voor openbare groenvoorzieningen, uw tuin, onder uw terras, oprit of bestrating.

Opvangen regenwater van daken

Regenwater dat op daken valt wordt opgevangen in uw regenpijp. Via een bladvanger, een kunststof buis en een zandvangputje wordt dit vervolgens afgevoerd naar de Permapack. Daar loopt het regenwater in de grond.

Opvangen regenwater van verharding

Het regenwater dat op uw terras, oprit of bestrating valt wordt opgevangen met een lijngootje of afvoerputje. Dit kan via een kunststof buis en een zandvangputje worden afgevoerd of direct op Permapack worden aangesloten. Daar loopt het regenwater in de grond.

Eenvoudig te plaatsen en te koppelen

Permapack is heel eenvoudig te plaatsen, met een schop en een zaag doet u al het werk. U kunt meerdere Permapacks plaatsen, iedere Permapack is voorzien van een aansluiting aan de voor- én achterzijde. Deze kunt u eenvoudig koppelen met een kunststof buis.

Geen kans op dichtslibben

Door de open structuur en het gebruik van de zandvangput is de kans op dichtslibben minimaal.

Makkelijk mee te nemen

Permapack is klein en licht. U neemt het zo in uw auto en onder de arm mee.

Download de folder of bekijk alle technische informatie.

Wilt u meer weten? Bel ons op 0523-27278 of stuur een mail naar [email protected]

 

Meer interessante nieuwsberichten

Film

Mijn Waterfabriek in het nieuws

11 augustus 2022

In deze gortdroge zomer is er veel aandacht voor waterproblematiek en daarom komt Mijn Waterfabriek volop in beeld. Bekijk hier alle uitzendingen en nieuwsitems.
Rainwater on roof

Subsidie voor afkoppelen, infiltreren en gebruiken van regenwater

4 juli 2022

Om steden klimaatbestendig te maken is het noodzakelijk om het regenwater te laten waar het valt en niet af te voeren door riolen. Met een subsidie stimuleren gemeenten en waterschappen hun burgers om te investeren in een infiltratiesysteem of een systeem om regenwater te gebruiken. Om het u makkelijk te maken hebben we alle subsidieregelingen in kaart gebracht. Lees er alles over in dit artikel.  
Woontoren met waterhub

Waterhub zorgt voor voldoende water in de klimaatadaptieve stad

12 mei 2022

Ieder gebouw moeten we gaan voorzien van een Waterhub, zodat er gedurende het hele jaar water beschikbaar is voor alle toiletten, wasmachines en al het groen op en rond het gebouw. Die Waterhub kan met regenwater worden gevuld, maar bij appartementen en woontorens ook met gerecycled grijs water. Zo is er nog meer water beschikbaar en kan een gebouw zelfs waterpositief worden en water leveren aan de groenvoorziening in de omgeving.  
drinkwater-1

Regenwater als bron voor drinkwater in Vlaanderen

6 mei 2022

Het gebruik van regenwater voor toiletten, wasmachines en buitenkraan is in Vlaanderen al goed ingeburgerd sinds de verplichting om een regenwatersysteem te installeren bij herbouw van een gebouw met een dakoppervlakte groter dan 100m². Minder bekend is het gebruik van regenwater voor hoogwaardige toepassingen zoals de badkamer en zelfs de keuken. De vraag daarna neemt echter wel sterk toe, er staat immers steeds meer druk op de drinkwatervoorziening. Het gebruik van regenwater voor de badkamer en keuken is in Vlaanderen toegestaan, maar de kwaliteit van het gezuiverde regenwater dient dan wel te voldoen aan drinkwaterkwaliteit. Als u hiervoor een systeem laat plaatsen dan wordt u gezien als private waterwinner. Omdat er dan een belangrijke wijziging is van de sanitaire installatie moet u een keuring laten uitvoeren van de waterinstallatie, ook voor de niet-aangesloten binneninstallatie. Zie https://www.vmm.be/water/bouwen/keuringen/keuring-waterinstallaties: ‘Richtlijnen gebruik grondwater voor drinkwater door particulieren’.