Particulier afkoppelen de beste methode

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

11 juni 2019

Particulier afkoppelen de beste methode

In een brief aan de Tweede Kamer pleit Stichting Rioned voor het afkoppelen van regenwater op particulier terrein. Dit levert de laagste maatschappelijke kosten op. De zuiveringskosten kunnen daardoor met tientallen procenten omlaag. 

Noot van de redactie: voor ons is dit niet nieuw. Je moet regenwater gewoon laten waar het is. Dan kun je het nuttig gebruiken en dat levert de meeste waarde op. Je bespaart op drinkwater en op de zuiveringskosten

Meer interessante nieuwsberichten

paraplu en regen

Onderzoek naar de motivatie van mensen voor het gebruik van regenwater

12 april 2024

Er is een groeiende interesse voor toepassingen van regenwater, met name in Vlaanderen. Dit roept de vraag op hoe groot de vraag naar verschillende regenwatertoepassingen nu werkelijk is, en belangrijker nog, wat de achterliggende motivaties zijn voor particulieren om hierin te investeren. KWR heeft recent een studie afgerond door middel van een representatieve online enquête in zowel Nederland (n = 1013) als Vlaanderen (n = 1005) en 25 aanvullende vervolginterviews.
Druppende kraan -1

Nationaal Plan van Aanpak Drinkwaterbesparing vastgesteld door Bestuurlijke Overleg Water

12 april 2024

Zakelijke gebruikers en huishoudens moeten aan de slag met drinkwaterbesparing. Het drinkwatergebruik per hoofd van de bevolking moet afnemen van 129 liter tot 100 liter per dag in 2035. Grootverbruikers dienen een reductie van 20%  te realiseren ten opzichte van de referentieperiode 2016-2019. Laagwaardig gebruik van drinkwater wordt beperkt. Dit staat in het Nationale Plan van Aanpak Drinkwaterbesparing dat op 10 april is vastgesteld in het Bestuurlijk Overleg Water. Door de genoemde doelen te realiseren kan het effect van toename van de watervraag in relatie tot de schaarsere beschikbaarheid van water worden beperkt.
Druppende kraan -1

Geen nieuwe woningen omdat er geen drinkwater meer beschikbaar is

03 april 2024

Het is inmiddels zover, de noodklok wordt geluid door Vitens. De nieuwbouw van woningen wordt bedreigd door schaarste aan drinkwater.Lees hier het artikel in het Financieel Dagblad en hier het artikel op NOS.nl
Adaptieve regenwateropvang the Green Village

Adaptieve regenwateropvang bij de Green Village

19 maart 2024

Zware regenbuien hebben steeds vaker tot gevolg dat riolen overlopen en dat wateroverlast optreedt. De overlast kan worden gereduceerd daken, op het moment van zware regenval, ‘af te koppelen’ van het rioolstelsel. Op Green Village tonen we aan dat de regenwatertank heel goed voor dit doel kan worden ingezet. Wij doen dat m.b.v. een adaptieve computergestuurde regeling die zowel gebruik maakt van de actuele weerssituatie op het Green Village terrein, alsook de weersverwachtingen van het KNMI voor de weerssituatie op termijn.