Oplossing voor opslag regenwater binnenstedelijk

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

12 juni 2019

Oplossing voor opslag regenwater binnenstedelijk

Regenwater zorgt met name in steden voor overlast. Daar is immers veel bebouwing en verharding aanwezig, zodat regenwater nauwelijk de kans krijgt om in de bodem te zakken. Bij hevige regenbuien kan vervolgens de riolering het vaak niet aan om snel genoeg het regenwater af te voeren met als gevolg regenwater op straat en soms zelfs binnen woningen, winkels en bedrijven. En dat wil niemand.

Een belangrijke oplossing is om regenwater bij gebouwen op te slaan, waarna het vertraagd afgevoerd kan worden, geïnfiltreerd kan worden in de bodem of gebruikt kan worden in het gebouw. Binnen steden rijst dan echter direct de vraag waar het regenwater opgeslagen kan worden, in de grond is vaak geen ruimte. Een goede mogelijkheid kan dan zijn om een opslag op platte daken te creëren en dat te combineren met een groen dak. Dan snijdt het mes zelfs aan twee kanten.

Mijn Waterfabriek levert hiervoor het zogenaamde Polderdak, een systeem van onze partner de Dakdokters. 

Meer weten? Bekijk deze link of stuur ons een mail.

Meer interessante nieuwsberichten

Trias Aqua

Trias Aqua

10 mei 2019

We maken uw gebouw, woonwijk of bedrijfsterrein klimaatbestendig, waterneutraal en zelfvoorzienend. Dat doen we aan de hand van de Trias Aqua. Deze geeft heel eenvoudig prioriteit aan het toepassen van maatregelen. 
Regenwater van dak

Alles over regenwater

11 juni 2019

Neerslag ontstaat wanneer de afmetingen van onderkoelde druppeltjes in wolken te groot worden, ze worden dan te zwaar en vallen naar beneden. Wolken ontstaan op hun beurt door verdamping van water op de aarde en met name de zee.
Regenwater

Mijn Waterfabriek helpt u met duurzaam watergebruik

11 juni 2019

Regenwater houdt ons steeds meer bezig. Klimaatverandering zorgt voor overlast door hevige regenbuien, soms voor verdroging, en in ieder geval voor stijgende kosten van de rioolheffing. 
20508074_l

Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

11 juni 2019

Grijs water is het water dat afkomstig is van het douchen en wassen. Het wordt grijs genoemd omdat het maar heel licht verontreinigd is. Er komen alleen zeepresten en wat lichte vervuiling in voor en dan ook nog in lage concentraties.
permapack 35

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

11 juni 2019

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.