Mijn Waterfabriek in het nieuws

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

11 augustus 2022

Mijn Waterfabriek in het nieuws

In deze gortdroge zomer is er veel aandacht voor waterproblematiek en daarom komt Mijn Waterfabriek volop in beeld.

In de Stentor verscheen een artikel met de kop: Waterspecialist Johan uit Hardenberg ziet voorspelling uitkomen: 'Ook in Nederland kan water opraken'. Lees het hele artikel hier

In het NOS Journaal verscheen een item regenwatergebruik waarin onze partner Rob Steltenpohl uitlegde wat het nut daarvan is. Bekijk het hier terug.

Op RTV Oost werd in het nieuws een item gewijd aan zelfvoorziening met regenwater. Maruschka Wubbels heeft Vitens niet nodig. Bekijk het hier.

In Amsterdam wordt bij de Mannoury woontorens grijs water hergebruikt voor de beplanting op het dak en de balkons. Bekijk hier de video.

En ook Hart van Nederland liet zien wat je met regenwater kunt doen om minder drinkwater te gebruiken. Dat zie je hier.

Meer interessante nieuwsberichten

Dichte kraan

Drinkwater bij 900.000 nieuwe woningen: in gevaar zonder directe maatregelen

26 september 2022

Als de overheid niet direct maatregelen neemt, is het onmogelijk alle 900.000 nieuwe woningen die tot 2030 worden gebouwd van drinkwater te voorzien. Dat stelt Vewin in de verkenning ‘Zekerstellen van de drinkwatervoorziening op korte en lange termijn’. Lees verder.  
Natuurinclusief bouwen

Meest natuurinclusieve leefomgeving verrijst in Amsterdam

12 september 2022

De gemeente Amsterdam heeft het concept GROEI van VORM geselecteerd als winnend plan voor Weespertrekvaart kavel 2 en 3 in Overamstel. GROEI wordt een van de meest natuurinclusieve plannen van Nederland. Voor de bewatering van de groenvoorziening worden regenwater en grijswater hergebruikt.
Online training

Webinar regenwatersystemen

1 september 2022

Klimaatverandering en druk op de drinkwatervoorziening maken het noodzakelijk om regenwater op te vangen en te gebruiken. Om jou als bouwprofessional te informeren hoe je dat het best kunt doen, organiseren we weer een webinar. Op 5 oktober van 13.00u-15.00u. Meld je gratis aan via deze link
Rainwater on roof

Waterbewust bouwen: wijziging Bouwbesluit en Drinkwaterbesluit

25 augustus 2022

Steeds vaker komen in Nederland perioden voor van droogte en verminderde beschikbaarheid van water als bron voor drinkwater. Drinkwater is essentieel voor de Nederlandse volksgezondheid, welzijn en welvaart.  Lees verder.