Hoe kan ik regenwater opvangen?

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

14 juni 2019

Hoe kan ik regenwater opvangen?

Gemeenten verplichten hun burgers steeds vaker om regenwater zelf op te vangen. Door klimaatverandering valt er steeds vaker en steeds meer regen en de gemeentelijke riolering kan dat allemaal niet meer verwerken.

Maar hoe doe je dat, regenwater zelf opvangen?

Er zijn eigenlijk twee dingen die je met regenwater kunt doen:

  • Je kunt het infiltreren in de grond zodat je er geen last meer van hebt
  • Je kunt het opvangen en gebruiken zodat je er ook nog wat aan hebt

Infiltratie van regenwater

Als je regenwater wilt infiltreren, dan kun je dat via de bovengrond doen of via de ondergrond. Bovengronds kan dat via je tuin of via waterdoorlatende verharding.

Ondergronds kun je regenwater infiltreren door middel van infiltratiekratten.

Gebruiken van regenwater

Regenwater kun je ook gebruiken, dan bespaar je op kostbaar drinkwater. Regenwater kun je natuurlijk gebruiken voor de tuin, maar ook voor toiletspoeling, de wasmachine, de auto, de ramen en zelfs om je ermee te douchen. Gebruik je regenwater alleen voor de tuin, dan volstaat soms een regenton, maar helaas kun je daar niet veel regenwater in kwijt. Effectiever is het om een compleet regenwatersysteem aan te leggen. 

Wil je meer weten? Bel ons op 085-0471014 of stuur een mail naar [email protected]

Meer interessante nieuwsberichten

Trias Aqua

Trias Aqua

10 mei 2019

We maken uw gebouw, woonwijk of bedrijfsterrein klimaatbestendig, waterneutraal en zelfvoorzienend. Dat doen we aan de hand van de Trias Aqua. Deze geeft heel eenvoudig prioriteit aan het toepassen van maatregelen. 
Regenwater van dak

Alles over regenwater

11 juni 2019

Neerslag ontstaat wanneer de afmetingen van onderkoelde druppeltjes in wolken te groot worden, ze worden dan te zwaar en vallen naar beneden. Wolken ontstaan op hun beurt door verdamping van water op de aarde en met name de zee.
Regenwater

Mijn Waterfabriek helpt u met duurzaam watergebruik

11 juni 2019

Regenwater houdt ons steeds meer bezig. Klimaatverandering zorgt voor overlast door hevige regenbuien, soms voor verdroging, en in ieder geval voor stijgende kosten van de rioolheffing. 
20508074_l

Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

11 juni 2019

Grijs water is het water dat afkomstig is van het douchen en wassen. Het wordt grijs genoemd omdat het maar heel licht verontreinigd is. Er komen alleen zeepresten en wat lichte vervuiling in voor en dan ook nog in lage concentraties.
permapack 35

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

11 juni 2019

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.