• 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

7 november 2020

Eerste voedselproductie met gezuiverd regenwater

Na maanden van voorbereiding werd medio oktober bij Uytewaal Catering de eerste soep van gezuiverd regenwater geproduceerd en deze smaakte uitstekend.

De productie van voedsel met regenwater is heel bijzonder, omdat dit tot op heden uitsluitend met drinkwater wordt uitgevoerd. Als onderdeel van het VIDA project (www.vidaproject.eu) toont D2D Water Solutions echter aan dat regenwater ook een uitstekende bron kan zijn voor de productie van voedsel.

De waarde voor de voedselketen is substantieel, want het kan leiden tot een reductie van 50% op kostbaar drinkwater. De noodzaak om drinkwater te besparen is enorm, omdat wereldwijd al meer dan 25% van de mensheid kampt met een tekort aan schoon drinkwater.

Achtergrond

Lees hier meer over de achtergrond van het VIDA-project.

This project was awarded by the VIDA project and has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation program under grant agreement nº 777795.
 
Bekijk de video over een impressie van de regenwaterinstallatie bij Uytewaal Catering en de eerste regenwatersoep.

Meer interessante nieuwsberichten

Trias Aqua

Trias Aqua

10 mei 2019

We maken uw gebouw, woonwijk of bedrijfsterrein klimaatbestendig, waterneutraal en zelfvoorzienend. Dat doen we aan de hand van de Trias Aqua. Deze geeft heel eenvoudig prioriteit aan het toepassen van maatregelen. 
Regenwater van dak

Alles over regenwater

11 juni 2019

Neerslag ontstaat wanneer de afmetingen van onderkoelde druppeltjes in wolken te groot worden, ze worden dan te zwaar en vallen naar beneden. Wolken ontstaan op hun beurt door verdamping van water op de aarde en met name de zee.
Regenwater

Mijn Waterfabriek helpt u met duurzaam watergebruik

11 juni 2019

Regenwater houdt ons steeds meer bezig. Klimaatverandering zorgt voor overlast door hevige regenbuien, soms voor verdroging, en in ieder geval voor stijgende kosten van de rioolheffing. 
20508074_l

Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

11 juni 2019

Grijs water is het water dat afkomstig is van het douchen en wassen. Het wordt grijs genoemd omdat het maar heel licht verontreinigd is. Er komen alleen zeepresten en wat lichte vervuiling in voor en dan ook nog in lage concentraties.
permapack 35

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

11 juni 2019

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.