De klimaatbestendige stad

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

12 juni 2019

De klimaatbestendige stad

Klimaatbestendige of klimaatadaptieve steden vormen een steeds belangrijker thema, voornamelijk ingegeven door overlast van regenwater. Maar er is veel meer aan de hand in onze steden, waar een groeiend deel van de bevolking woont en werkt:

1. Er is sprak van verdroging van de ondergrond doordat regenwater niet meer in de grond kan doordringen

2. Hittestress doet zich voor als gevolg van een tekort aan groen en afkoeling

3. Rondom stedelijke gebieden ontstaat er een tekort aan schone drinkwaterbronnen

4. De riolering is verouderd, waardoor er enorme herinvesteringen uitgevoerd moeten worden

5. De drinkwaterleidingen raken eveneens verouderd en moeten grootschalig vervangen worden

6. De afvoer en zuivering van afvalwater is vaak erg inefficient en duur en wordt gezien als lastig, terwijl afvalwater juist een bron van waardevolle grondstoffen en energie is.

De conclusie wordt steeds vaker getrokken dat onze infrastructuur onnatuurlijk, inefficient, verspillend en te duur is. Het alternatief is om op gebouwniveau, dus decentraal, maatregelen te treffen. Daarmee wordt verspilling van drinkwater voorkomen, kan regenwater nuttig gebruikt worden en kan de waarde van afvalwater benut worden.

Wilt u weten hoe dat moet? Bel ons dan op 085-047-1014 of stuur een mail naar [email protected]

28395433_l20183714_l

Meer interessante nieuwsberichten

Trias Aqua

Trias Aqua

10 mei 2019

We maken uw gebouw, woonwijk of bedrijfsterrein klimaatbestendig, waterneutraal en zelfvoorzienend. Dat doen we aan de hand van de Trias Aqua. Deze geeft heel eenvoudig prioriteit aan het toepassen van maatregelen. 
Regenwater van dak

Alles over regenwater

11 juni 2019

Neerslag ontstaat wanneer de afmetingen van onderkoelde druppeltjes in wolken te groot worden, ze worden dan te zwaar en vallen naar beneden. Wolken ontstaan op hun beurt door verdamping van water op de aarde en met name de zee.
Regenwater

Mijn Waterfabriek helpt u met duurzaam watergebruik

11 juni 2019

Regenwater houdt ons steeds meer bezig. Klimaatverandering zorgt voor overlast door hevige regenbuien, soms voor verdroging, en in ieder geval voor stijgende kosten van de rioolheffing. 
20508074_l

Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

11 juni 2019

Grijs water is het water dat afkomstig is van het douchen en wassen. Het wordt grijs genoemd omdat het maar heel licht verontreinigd is. Er komen alleen zeepresten en wat lichte vervuiling in voor en dan ook nog in lage concentraties.
permapack 35

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

11 juni 2019

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.