Besparen op kosten van afvalwater

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

11 juni 2019

Besparen op kosten van afvalwater

Wist u dat de maatschappelijke kosten van de afvalwaterzuivering schikbarend hoog zijn? Even wat cijfers en feiten:

  • We hebben in Nederland 349 afvalwaterzuiveringsinstallaties (AWZI's)
  • Deze verwerken jaarlijks 1,93 biljoen liter afvalwater
  • De kosten daarvan bedragen € 1,1 miljard

We kunnen hierop heel makkelijk besparen door regenwater te gebruiken in plaats van dit af te voeren naar de zuivering. En door afvalwater te hergebruiken. Want ook dat kan prima: in plaats van dit af te voeren, kan afvalwater vaak prima opnieuw gebruikt worden na een eenvoudige zuivering.

Wilt u meer weten? Bel ons even op of stuur een mail naar [email protected]

Meer interessante nieuwsberichten

Trias Aqua

Trias Aqua

10 mei 2019

We maken uw gebouw, woonwijk of bedrijfsterrein klimaatbestendig, waterneutraal en zelfvoorzienend. Dat doen we aan de hand van de Trias Aqua. Deze geeft heel eenvoudig prioriteit aan het toepassen van maatregelen. 
Regenwater van dak

Alles over regenwater

11 juni 2019

Neerslag ontstaat wanneer de afmetingen van onderkoelde druppeltjes in wolken te groot worden, ze worden dan te zwaar en vallen naar beneden. Wolken ontstaan op hun beurt door verdamping van water op de aarde en met name de zee.
Regenwater

Mijn Waterfabriek helpt u met duurzaam watergebruik

11 juni 2019

Regenwater houdt ons steeds meer bezig. Klimaatverandering zorgt voor overlast door hevige regenbuien, soms voor verdroging, en in ieder geval voor stijgende kosten van de rioolheffing. 
20508074_l

Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

11 juni 2019

Grijs water is het water dat afkomstig is van het douchen en wassen. Het wordt grijs genoemd omdat het maar heel licht verontreinigd is. Er komen alleen zeepresten en wat lichte vervuiling in voor en dan ook nog in lage concentraties.
permapack 35

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

11 juni 2019

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.