Afvalwater is geld waard

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

17 juni 2019

Afvalwater is geld waard

Melkproducent FrieslandCampina DMV in Veghel gaat geld ontvangen om haar afvalwater te blijven lozen op de zuivering. Daarmee wordt afvalwater geld waard en is mogelijk een nieuwe trend gezet. Het gaat om een bedrag van ongeveer € 500.000,-

DMV levert circa twintig procent van de totale capaciteit bij de zuivering in Dinther. Als zij zelf een zuivering zouden bouwen, dan vindt er een onderbenutting van de capaciteit van de zuivering van het waterschap plaats en daarmee worden de kosten opgedreven voor alle huishoudens en bedrijven die er wél gebruik van maken.

Om dat te voorkomen is die anti-afhaakregeling voor bedrijven in het leven geroepen door het ministerie van I&M, met instemming van Europa. Als bedrijven goed kunnen onderbouwen en aantonen dat ze zelf zouden kunnen zuiveren op hun eigen terrein, dan wordt dat behoorlijk zwaar getoetst. Als die toets positief is, dan komen ze in aanmerking voor een subsidie.

Bron: bd.nl 23-10-17

Meer interessante nieuwsberichten

Trias Aqua

Trias Aqua

10 mei 2019

We maken uw gebouw, woonwijk of bedrijfsterrein klimaatbestendig, waterneutraal en zelfvoorzienend. Dat doen we aan de hand van de Trias Aqua. Deze geeft heel eenvoudig prioriteit aan het toepassen van maatregelen. 
Regenwater van dak

Alles over regenwater

11 juni 2019

Neerslag ontstaat wanneer de afmetingen van onderkoelde druppeltjes in wolken te groot worden, ze worden dan te zwaar en vallen naar beneden. Wolken ontstaan op hun beurt door verdamping van water op de aarde en met name de zee.
Regenwater

Mijn Waterfabriek helpt u met duurzaam watergebruik

11 juni 2019

Regenwater houdt ons steeds meer bezig. Klimaatverandering zorgt voor overlast door hevige regenbuien, soms voor verdroging, en in ieder geval voor stijgende kosten van de rioolheffing. 
20508074_l

Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

11 juni 2019

Grijs water is het water dat afkomstig is van het douchen en wassen. Het wordt grijs genoemd omdat het maar heel licht verontreinigd is. Er komen alleen zeepresten en wat lichte vervuiling in voor en dan ook nog in lage concentraties.
permapack 35

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

11 juni 2019

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.