Circulair water

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service
banner1_nl

Mijn Waterfabriek op de VSK

9 januari 2020

Van 4 tot 7 februari staan we op de VSK, de grootste Nederlandse installatievakbeurs. Deze vindt plaats in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Dus wilt u meer weten over professionele regenwatersystemen, kom dan naar hal 8, standnummer D020. Aanmelden is gratis op www.vsk.nl 
Druppende kraan

Dreigend tekort aan drinkwater voor 4 miljoen Nederlanders

11 september 2019

De Maas wordt langzaam te onzeker als bron voor drinkwater zeggen de drinkwaterbedrijven rondom de rivier. Ze waarschuwen dat hierdoor voor vier miljoen Nederlanders een tekort aan drinkwater dreigt. "Het is wachten op een moment dat er onvoldoende water uit de kraan komt", zegt voorzitter Wim Drossaert, directeur van drinkwaterbedrijf Dunea in Zuid-Holland.
47448236_m

Gebruik van regenwater nodig voor toekomstige drinkwatervoorziening

3 september 2019

Wij wisten het natuurlijk al, maar inmiddels toont een scenario-analyse van KWR ook aan dat we regenwater als alternatieve bron zullen moeten gaan gebruiken om onze toekomstige drinkwatervoorziening veilig te stellen. Waterbedrijven maken nu drinkwater uit grondwater en oppervlaktewater, maar deze bronnen komen onder druk te staan door uitputting en vervuiling. Dat werd in de afgelopen twee jaar al heel duidelijk. Naast regenwater zullen we ook ons afvalwater moeten gaan hergebruiken
Geld besparen

Nederland zal het water toch als iets kostbaars moeten gaan zien

12 augustus 2019

Dat waterbeheer zal moeten veranderen. Een signaal hiervoor kwam van waterbedrijf Vitens. Als gevolg van de hitteperiode van vorige maand moest het bedrijf in Twente meer water oppompen dan volgens de vergunning was toegestaan om in de grote behoefte aan drinkwater te kunnen voorzien. De voorraden in de depots zijn niet groot genoeg voor zo’n piekperiode.
Dichte_kraan

Het water kan opraken, zelfs in Nederland

12 augustus 2019

Vooral in droge, warme periodes wordt volop gebruikgemaakt van kraanwater. Om te drinken, maar ook voor het sproeien van de tuin en lange, verfrissende douches. Vitens en de provincie Overijssel roepen - niet voor het eerst - op tot zuinigheid.
Regenwater van dak

Facts and Values van regenwatergebruik

17 juni 2019

Het gebruik of hergebruik van regenwater heeft alleen maar voordelen. Lees hier alles over de Facts and Values van regenwatergebruik.
Training regenwatersystemen

Inzicht in je regenwatersysteem

17 juni 2019

Als je een regenwatersysteem hebt wil je natuurlijk ook zien wat er gebeurt: hoeveel regenwater gebruik je en hoeveel drinkwater bespaar je. En het is geweldig leuk om dat te laten zien aan medewerkers, bezoekers en passanten. Dat kan met een...
43544267_m

Water besparen

17 juni 2019

Klimaatverandering zorgt voor lange droge periodes. De drinkwatervoorziening komt daardoor onder druk te staan, zelfs in ons ogenschijnlijk waterrijke Nederland.