Training regenwatersystemen

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

17 juni 2019

Training regenwatersystemen

Klimaatverandering noodzaakt ons anders om te gaan met regenwater; steeds meer burgers en bedrijven worden door hun gemeente verplicht het regenwater op eigen terrein te verwerken. Het opvangen en nuttig gebruiken van regenwater wordt daarom steeds populairder.

Architecten, adviseurs, projectontwikkelaars, aannemers en installateurs ontbreekt het echter vaak nog aan kennis om regenwatersystemen toe te passen. Daarom organiseert Mijn Waterfabriek een training op vrijdag 22 september.

Wilt u meer weten over het gebruik van regenwater? Kom dan naar onze training en leer alles over:

  • Waterverbruik en klimaatverandering
  • Duurzaam bouwen en circulair water
  • Kwaliteit van regenwater en nuttige toepassingen bij woning- & utiliteitsbouw
  • Wet- en regelgeving
  • Samenstelling van regenwatersystemen
  • Techniek van tanks, regenwaterstations, pompen en filters
  • Installatie en onderhoud
  • Calculatie en investeringen

Vragen? Stuur een mail naar [email protected]

Meer interessante nieuwsberichten

Regenwatersysteem Upfield Wageningen voor het spoelen van de toiletten

Webinar regenwatersystemen 21 mei

16 april 2025

We organiseren weer een webinar over regenwatersystemen. Meld je hier snel aan. Deelname is gratis.
Douchen met regenwater

Wat is het verschil tussen regenwater en grijswater?

09 april 2025

In Nederland wordt regenwater nog wel eens grijswater genoemd, maar dat is toch echt wat anders. Regenwater valt uit de lucht en grijswater is het licht verontreinigde afvalwater van de douche, het bad, de wastafels en eventueel de wasmachine.Lees verder. 
Lege regenwaterput

Wat gebeurt er als mijn regenwatertank leeg is?

09 april 2025

In langdurige periodes met weinig neerslag kan het gebeuren dat een regenwatertank leeg raakt. Gelukkig is ieder regenwatersysteem voorzien van drinkwatersuppletie, dus een backup van leidingwater is er altijd. Afhankelijk van het type regenwatersysteem zijn er dan twee opties.Lees verder. 
Sas van Gent

Planten vervangen dakpannen op schuine daken in Sas van Gent

19 maart 2025

Sas van Gent heeft een primeur. Daar worden namelijk de eerste vier woningen in Zeeland gebouwd met een normaal schuin dak vol met groene plantjes in plaats van dakpannen. De woningen worden ook op andere manieren zo milieuvriendelijk mogelijk gemaakt. Zo komen er op het dak ook zonnepanelen en wordt  regenwater opgevangen in een ondergrondse opslagtank, zodat het later gebruikt kan worden. Mijn Waterfabriek leverde hiervoor de techniek.Op de woningen liggen zogenoemde ROEF-daken. Dat zijn hellende daken waar verschillende groene plantjes op groeien, waardoor de daken een zeer hoge isolatiewaarde hebben. Daarnaast wordt regen gefilterd in een speciale filterput en daarna opgevangen en opgeslagen in een ondergronds waterbuffervat in de tuin. Het water wordt niet alleen gebruikt voor het bewateren van het dak bij droogte, de bewoners kunnen het water ook gebruiken voor de wasmachine en het doorspoelen van het toilet.