Project Mannoury in Amsterdam ontvangt de Nationale Dak van het jaar Award

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

27 maart 2023

Project Mannoury in Amsterdam ontvangt de Nationale Dak van het jaar Award

Mannoury is een groene oase in Amsterdam, vlakbij het Vondelpark en de ring. Het appartementencomplex draagt de komende jaren bij aan een belangrijk onderzoek naar de leefbare stad. De situatie van Mannoury leent zich daar uitstekend voor. Het project bestaat uit twee – in vorm – identieke bouwblokken met dezelfde geografische eigenschappen en omstandigheden. Alleen de bovenste daken verschillen. Het ene blok heeft een blauw-groen dak, het andere niet. Beide woonblokken hebben zonnepanelen. Zal het verkoelende groen op het blauw-groene dak zorgen voor een hogere energie-opbrengst van de zonnepanelen? Project Urban Photosynthesis onderzoekt het! Project Photo-Synthesis is in het leven geroepen om onderzoek te doen met het oog op het ontwikkelen én bewijzen van oplossingen die bijdragen aan zowel de reductie van stedelijke oververhitting in de zomer en regenwateroverlast bij piekbuien.

Extra bijzonder aan dit project is dat het douchewater van de bewoners middels een zuivering gebruikt wordt in droge periodes voor de beplanting. Hiervoor heeft Mijn Waterfabriek een grijswatersysteem geleverd.

 

Meer interessante nieuwsberichten

Video Vitens

Watervriendelijk bouwen met Vitens

27 maart 2023

We gebruiken drinkwater niet alleen maar om te drinken. Maar bijvoorbeeld ook om de wc door te spoelen, de tuin te sproeien en de ramen te wassen. Zonde eigenlijk! Want er komt behoorlijk wat kijken bij het maken van schoon drinkwater. Daarom kijkt Vitens samen met bouwbedrijven hoe we nieuwe woningen watervriendelijk kunnen bouwen. Weten hoe dat zit? Bekijk deze video van Vitens.  
IKC Middelsee

Zo stad, zo school. In waterstad Leeuwarden verrijst een waterrijk IKC

27 maart 2023

Middelsee is een nieuwe wijk in Leeuwarden, wat voor PCBO dé kans was om van meet af aan hoge ambities na te streven bij de bouw van het nieuwe IKC. Onderdeel daarvan is een regenwatersysteem waarmee de 34 toiletten zullen worden gespoeld en een besparing op drinkwater van 70% wordt gerealiseerd.  Lees het hele artikel in het digitale magazine van Duurzaam Gebouwd.