Project Mannoury in Amsterdam ontvangt de Nationale Dak van het jaar Award

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

27 maart 2023

Project Mannoury in Amsterdam ontvangt de Nationale Dak van het jaar Award

Mannoury is een groene oase in Amsterdam, vlakbij het Vondelpark en de ring. Het appartementencomplex draagt de komende jaren bij aan een belangrijk onderzoek naar de leefbare stad. De situatie van Mannoury leent zich daar uitstekend voor. Het project bestaat uit twee – in vorm – identieke bouwblokken met dezelfde geografische eigenschappen en omstandigheden. Alleen de bovenste daken verschillen. Het ene blok heeft een blauw-groen dak, het andere niet. Beide woonblokken hebben zonnepanelen. Zal het verkoelende groen op het blauw-groene dak zorgen voor een hogere energie-opbrengst van de zonnepanelen? Project Urban Photosynthesis onderzoekt het! Project Photo-Synthesis is in het leven geroepen om onderzoek te doen met het oog op het ontwikkelen én bewijzen van oplossingen die bijdragen aan zowel de reductie van stedelijke oververhitting in de zomer en regenwateroverlast bij piekbuien.

Extra bijzonder aan dit project is dat het douchewater van de bewoners middels een zuivering gebruikt wordt in droge periodes voor de beplanting. Hiervoor heeft Mijn Waterfabriek een grijswatersysteem geleverd.

 

Meer interessante nieuwsberichten

Dichte kraan

Gebrek aan drinkwater dreigt woningbouw en bedrijven te raken

12 februari 2024

Waterbedrijven vrezen in de toekomst niet genoeg water te kunnen leveren voor nieuwe woningen en bedrijfspanden. Ze lopen aan tegen trage vergunningsprocedures en hebben te weinig geld om te investeren in nieuwe waterbronnen.Dat zegt Vewin, de belangenvereniging voor waterbedrijven als Dunea, Vitens en Evides. Ook toezichthouder ILT trok hierover onlangs aan de bel. Zonder snelle actie kunnen onder meer in Twente, Groningen, West-Brabant en de provincie Utrecht al op korte termijn problemen ontstaan. Vanaf 2030 kan dat zelfs in het hele land.
Grootschalig industrieel gebruik van regenwater

Webinar regenwatersystemen

08 februari 2024

We organiseren weer een webinar over regenwatersystemen. Nu op woensdag 13 maart van 13.00-15.00u.Ben je bouwprofessional, meld je dan hier snel aan. 
GSV

Technisch achtergronddocument gewestelijke stedenbouwkundige verordening hemelwater Vlaanderen

12 januari 2024

Het technisch achtergronddocument heeft tot doel de GSV hemelwater (voor Vlaanderen) te verduidelijken en te kaderen. De nieuwe verordening is in werking getreden op 2 oktober 2023. Met praktische voorbeelden en verduidelijkingen legt het technisch document uit hoe de GSV hemelwater in de praktijk kan toegepast worden. Het document richt zich naar architecten, vergunningaanvragers en -verleners. De GSV hemelwater bepaalt wanneer en onder welke voorwaarden bij bouwprojecten en verhardingen hemelwatergebruik, infiltratie of buffering van hemelwater moeten uitgevoerd worden.
MIA en Vamil 2024

Milieu-investeringsaftrek 2024 voor de bebouwde omgeving

02 januari 2024

Eind vorig jaar publiceerde de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de nieuwe Milieulijst voor 2024. Hierop staan nieuwe bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA). De aftrekpercentages van de Milieu-investeringsaftrek blijven 27%, 36% en 45%. Het budget voor de Milieu-investeringsaftrek is in 2024 € 192 miljoen. Voor de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) is € 25 miljoen beschikbaar waarmee ook in 2024 tot 75% van milieu-investeringen kan worden afgeschreven.