Project Mannoury in Amsterdam ontvangt de Nationale Dak van het jaar Award

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

27 maart 2023

Project Mannoury in Amsterdam ontvangt de Nationale Dak van het jaar Award

Mannoury is een groene oase in Amsterdam, vlakbij het Vondelpark en de ring. Het appartementencomplex draagt de komende jaren bij aan een belangrijk onderzoek naar de leefbare stad. De situatie van Mannoury leent zich daar uitstekend voor. Het project bestaat uit twee – in vorm – identieke bouwblokken met dezelfde geografische eigenschappen en omstandigheden. Alleen de bovenste daken verschillen. Het ene blok heeft een blauw-groen dak, het andere niet. Beide woonblokken hebben zonnepanelen. Zal het verkoelende groen op het blauw-groene dak zorgen voor een hogere energie-opbrengst van de zonnepanelen? Project Urban Photosynthesis onderzoekt het! Project Photo-Synthesis is in het leven geroepen om onderzoek te doen met het oog op het ontwikkelen én bewijzen van oplossingen die bijdragen aan zowel de reductie van stedelijke oververhitting in de zomer en regenwateroverlast bij piekbuien.

Extra bijzonder aan dit project is dat het douchewater van de bewoners middels een zuivering gebruikt wordt in droge periodes voor de beplanting. Hiervoor heeft Mijn Waterfabriek een grijswatersysteem geleverd.

 

Meer interessante nieuwsberichten

Regenwaterput 6m3

In Vlaanderen is regenwater gebruiken verplicht: 'Gemiste kans voor Nederland'

22 juli 2024

Is er in 2030 nog voldoende drinkwater voor alle Nederlanders? Zorgen daarover bestaan al langer, en daarom werd vorige maand het Nationaal Plan van Aanpak Drinkwaterbesparing gepresenteerd. De ambitie is om het gemiddelde drinkwaterverbruik per persoon terug te brengen van gemiddeld 134 naar 100 liter per dag. In Vlaanderen zijn ze dat doel al ver voorbij.
Nationaal Plan van Aanpak Drinkwaterbesparing

Nationaal Plan van Aanpak Drinkwaterbesparing naar de 2e kamer

25 juni 2024

Gisteren (24 juni) heeft demissionair minister Mark Harbers van Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het Nationaal Plan van Aanpak Drinkwaterbesparing naar de Tweede Kamer gestuurd. Het plan is een uitwerking van de Kamerbrief 'Water en Bodem sturend' uit november 2022. Het hoofddoel is te komen tot een flinke drinkwaterbesparing. In 2035 mogen particulieren nog maximaal 100 liter drinkwater per persoon per dag gebruiken in plaats van 129 liter. Bedrijven moeten hun drinkwatergebruik met 20% verminderen. Door regenwater en grijswater te (her)gebruiken is deze doelstelling eenvoudig te realiseren. Dat maakt dan ook onderdeel uit van het Plan van Aanpak.Het Nationaal Plan van Aanpak Drinkwaterbesparing is hier te downloaden.
Comfort systeem

Dit is waarom we naar België moeten kijken om drinkwater te besparen: ‘Het is ongelofelijk zonde’ (artikel Stentor en AD)

17 april 2024

Stel je het volgende voor: je hebt zojuist 35 literflessen Spa blauw in de supermarkt gekocht en nu kieper je de een na de andere fles leeg in het toilet, tot er geen druppel meer over is. Bizar, inderdaad. Toch is dit wat vrijwel iedereen doet, want dagelijks spoelen we per persoon ruim 30 liter drinkwater door ons toilet. En dat kan echt anders, zeggen experts.Waanzin. Een ander woord kan waterexpert Johan Bel uit Hardenberg er niet voor verzinnen. ,,We hebben het schoonste drinkwater ter wereld, maar we gebruiken het vooral om de auto te wassen, de tuin te sproeien, de wasmachine te laten draaien en het toilet te spoelen. Het is ongelofelijk zonde dat we hiervoor schoon drinkwater gebruiken.”Dus: wat als het lukt dagelijks fors minder drinkwater te gebruiken? ,,De technologische oplossingen zijn er”, zegt Bel. ,,We moeten ze alleen wel inzetten.” In dit verhaal lees je hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen. ,,Zo ingewikkeld is het niet.”
paraplu en regen

Onderzoek naar de motivatie van mensen voor het gebruik van regenwater

12 april 2024

Er is een groeiende interesse voor toepassingen van regenwater, met name in Vlaanderen. Dit roept de vraag op hoe groot de vraag naar verschillende regenwatertoepassingen nu werkelijk is, en belangrijker nog, wat de achterliggende motivaties zijn voor particulieren om hierin te investeren. KWR heeft recent een studie afgerond door middel van een representatieve online enquête in zowel Nederland (n = 1013) als Vlaanderen (n = 1005) en 25 aanvullende vervolginterviews.