Hoe kan ik regenwater vertraagd afvoeren?

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

17 juni 2019

Hoe kan ik regenwater vertraagd afvoeren?

Bij nieuwbouw en verbouw wordt u vaak verplicht om het regenwater op eigen terrein vast te houden. Soms mag u dat nadien wel afvoeren naar het riool of naar oppervlaktewater, maar dan met een vertraging. Het Waterschap of Hoogheemraadschap bepaalt dan welk volume u per dag mag afvoeren of hoe lang u het regenwater moet vasthouden.

Maar hoe moet u dat doen? Hoe kunt u regenwater vertraagd afvoeren?

Er zijn hiervoor drie methodes:

  • U kunt het regenwater opslaan in een tank en gebruiken binnen de woning. In dat geval voert u het regenwater dus helemaal niet af. Lees hier meer over systemen voor het gebruik van regenwater.
  • U kunt het regenwater opvangen in infiltratiekratten zodat het langzaam wegzakt in de grond. Lees hier meer over de mogelijkheden voor regenwaterinfiltratie.
  • U kunt gebruik maken van een debietvertrager. Deze kan in een put worden geplaatst en is instelbaar zodat u het juiste volume afvoert naar het riool of oppervlaktewater, precies conform de eis van het waterschap. Elk afvoerdebiet tussen de 0,05 en 6,5 l/s is instelbaar.

Zo ziet de debietvertrager er uit:

‚Äč

Wilt u meer weten over vertraagde afvoer van regenwater? Stuur ons een mail [email protected] of bel op 085-0471014

Meer interessante nieuwsberichten

Trias Aqua

Trias Aqua

10 mei 2019

We maken uw gebouw, woonwijk of bedrijfsterrein klimaatbestendig, waterneutraal en zelfvoorzienend. Dat doen we aan de hand van de Trias Aqua. Deze geeft heel eenvoudig prioriteit aan het toepassen van maatregelen. 
Regenwater van dak

Alles over regenwater

11 juni 2019

Neerslag ontstaat wanneer de afmetingen van onderkoelde druppeltjes in wolken te groot worden, ze worden dan te zwaar en vallen naar beneden. Wolken ontstaan op hun beurt door verdamping van water op de aarde en met name de zee.
Regenwater

Mijn Waterfabriek helpt u met duurzaam watergebruik

11 juni 2019

Regenwater houdt ons steeds meer bezig. Klimaatverandering zorgt voor overlast door hevige regenbuien, soms voor verdroging, en in ieder geval voor stijgende kosten van de rioolheffing. 
20508074_l

Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

11 juni 2019

Grijs water is het water dat afkomstig is van het douchen en wassen. Het wordt grijs genoemd omdat het maar heel licht verontreinigd is. Er komen alleen zeepresten en wat lichte vervuiling in voor en dan ook nog in lage concentraties.
permapack 35

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

11 juni 2019

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.