Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

11 juni 2019

Grijs water uitstekend opnieuw te gebruiken

Grijs water is het water dat afkomstig is van het douchen en wassen. Het wordt grijs genoemd omdat het maar heel licht verontreinigd is. Er komen alleen zeepresten en wat lichte vervuiling in voor en dan ook nog in lage concentraties.

Maar de hoeveelheid grijs water bedraagt wel bijna de helft van al het water dat binnenshuis wordt gebruikt. Dat is ongeveer evenveel als voor de toiletspoeling, wasmachine, schoonmaak en buitengebruik. En juist voor die toepassingen kan het uitstekend nog een keer gebruikt worden.

Mijn Waterfabriek levert hiervoor een compleet systeem: het grijze water wordt opgevangen in een bioreactor met membraanfilter. Na de afbraak van de biologische bestanddelen wordt het water gezuiverd tot 0,2 micron en is daarna weer erg schoon. Een pompstation zorgt er vervolgens voor dat het gezuiverde grijze water wordt getransporteerd naar de verbruikstoestellen of tappunten.

Heel simpel en heel effectief dus. De voordelen zijn duidelijk:

   1  U bespaart bijna 50% op uw drinkwater
   2  U voert bijna 50% minder afvalwater af naar het riool

Wilt u meer weten? Bel ons dan op 0523-272278

Meer interessante nieuwsberichten

Trias Aqua

Trias Aqua

10 mei 2019

We maken uw gebouw, woonwijk of bedrijfsterrein klimaatbestendig, waterneutraal en zelfvoorzienend. Dat doen we aan de hand van de Trias Aqua. Deze geeft heel eenvoudig prioriteit aan het toepassen van maatregelen. 
Regenwater van dak

Alles over regenwater

11 juni 2019

Neerslag ontstaat wanneer de afmetingen van onderkoelde druppeltjes in wolken te groot worden, ze worden dan te zwaar en vallen naar beneden. Wolken ontstaan op hun beurt door verdamping van water op de aarde en met name de zee.
Regenwater

Mijn Waterfabriek helpt u met duurzaam watergebruik

11 juni 2019

Regenwater houdt ons steeds meer bezig. Klimaatverandering zorgt voor overlast door hevige regenbuien, soms voor verdroging, en in ieder geval voor stijgende kosten van de rioolheffing. 
permapack 35

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

11 juni 2019

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.