• 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

17 november 2022

Whitepaper over Circulair Watergebruik

De toekomst van ons drinkwater is in gevaar, de waterbedrijven kunnen niet voldoen aan de groeiende watervraag. Het (her)gebruik van regenwater en grijswater is daarom noodzakelijk.

Aanstaande maandag 21 november vindt er hierover in de 2e kamer een wetgevingsoverleg plaats. Om onze volksvertegenwoordigers te voorzien van de juiste informatie om de juiste beslissingen te kunnen nemen, heeft de Expertgroep Circulair Water (waar wij deel van uitmaken) een whitepaper geschreven en deze gedeeld met meerdere kamerleden en ministeries.

De boodschap in het whitepaper is duidelijk:

  1. Verruim de toepassingsmogelijkheden voor regenwater en grijswater in het drinkwaterbesluit en bouwbesluit
  2. Stimuleer en verplicht het (her)gebruik daarvan
We zijn gepast trots op ons kennisrapport, maar hopen vooral op een wijze besluitvorming. Want (drink)water gaat ons allemaal aan.
 
Klik hier om het whitepaper te downloaden.

Meer interessante nieuwsberichten

paraplu en regen

Webinar regenwatersystemen

9 februari 2023

Klimaatverandering en druk op de drinkwatervoorziening maken het noodzakelijk om regenwater op te vangen en te gebruiken. Om jou als bouwprofessional te informeren hoe je dat het best kunt doen, organiseren we weer een webinar. Op 15 maart van 13.00u-15.00u. Meld je gratis aan via deze link.
Geld besparen

Prijs drinkwater fors omhoog

29 november 2022

De tarieven van de drinkwaterbedrijven gaan volgend jaar fors omhoog. Daardoor betaalt een gemiddeld huishouden enkele tientallen euro’s meer voor drinkwater, soms zelfs zo’n 50 euro. Waterbedrijven hebben het over uitzonderlijke tariefsverhogingen. Als redenen noemen zij onder meer de sterk stijgende kosten van energie, grondstoffen en materialen en de noodzaak om te blijven investeren.
Waterproblemen

Water en bodem worden sturend bij ruimtelijke ordening

28 november 2022

Door water en bodem sturend te laten zijn in de ruimtelijke ordening, kunnen we in Nederland ook in de toekomst met een ander en grillig klimaat blijven leven, wonen en werken. In een veilige omgeving, met een gezonde bodem, voldoende en schoon water. Dat betekent onder andere dat het drinkwaterverbruik met 20% verlaagd zal moeten worden om de leverantie daarvan ook in de toekomst veilig te stellen. Het laagwaardige verbruik van drinkwater zal worden ontmoedigd. Verplichte opvang en gebruik van regenwater ligt dan ook in het verschiet, de plannen daarvoor worden in de komende periode uitgewerkt. Lees hier de brief van minister Habers aan de Tweede Kamer.