Grijs water wordt door veel mensen genoemd om aan te geven dat ze regenwater willen gebruiken. Maar dat klopt niet, want grijs water is de term voor het water dat afkomstig is van douchen en wassen. Het is slechts licht verontreinigd en daarom heel geschikt om nog een keer te gebruiken. Bijvoorbeeld voor toiletspoeling, wasmachine, schoonmaak en buitengebruik. Eigenlijk is dit een erg mooie oplossing want zo gebruikt u uw water twee keer.

Eenvoudig systeem

Een grijs water systeem is relatief eenvoudig. Het water van uw badkamer wordt opgevangen in een vat met daarin een bioreactor en een membraanstation. De bioreactor zorgt voor de biologische afbraak van de organische componenten en het membraan verwijdert vervolgens alles wat groter is dan 0,2 micron. Daarna is het water weer heel erg schoon.

grijs water systeem

 

Heel efficient

Een grijs water systeem is heel erg efficiënt. De hoeveelheid water die u gebruikt voor het douchen en wassen is namelijk vrijwel even groot als die voor de toiletspoeling, wasmachine en schoonmaak. U maakt dus gewoon twee keer dankbaar gebruik van uw kostbare water en produceert ook nog eens tot 50% minder afvalwater.

 

Uw voordelen

Door grijs water water opnieuw te gebruiken:

besparing op drinkwater   Bespaart u tot 50% op de kosten van drinkwater
besparing op riool- en zuiveringsheffing   Bespaart u tot 50% op de kosten van de riool- en zuiveringsheffing
Zelfvoorzienend    Wordt u meer zelfvoorzienend
duurzame samenleving    Draagt u bij aan een duurzame samenleving