• 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service
Terug naar overzicht

Hoe werkt een regenwatersysteem?

De samenstelling van een regenwatersysteem is eigenlijk heel eenvoudig. Bekijk ook de animatie onderaan deze pagina.

  1. Het regenwater loopt vanaf het dak via één of meerdere regenwaterbuizen naar beneden en wordt via een ondergrondse buis geleid naar de regenwatertank. In deze tank zit een filter gemonteerd zodat meegevoerde vervuiling niet in de tank terecht komt. Dit wordt via de overstort afgevoerd.
  2. In de tank hangt een onderwaterpomp die zorgt voor de aanvoer van regenwater via de drukleiding naar de aangesloten tappunten.
  3. De inhoud van de tank wordt gemeten met een niveaumeter. U kunt dat aflezen op een LED-display in uw woning. Als er te weinig regenwater in de tank zit wordt deze voor 10% bijgevuld met leidingwater. Dat gebeurt volautomatisch via een suppletie unit in uw woning.
  4. In de drukleiding naar de tappunten toe wordt het regenwater nagezuiverd met een microfilter en actief koolfilter zodat u verzekerd bent van de beste waterkwaliteit.

Regenwatersysteem voor bedrijven en utiliteitsbouw
Voor bedrijven en utiliteitsbouw werkt het systeem in principe hetzelfde. Het systeem wordt dan alleen groter uitgevoerd qua opslag, filtering en pompcapaciteit.