• 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service
Terug naar overzicht

Kan ik met regenwater ook douchen?

Het gebruik van regenwater is relatief nieuw in Nederland, daar wordt nu eerst gekeken naar gebruik voor toiletspoeling, wasmachine en buitenkraan. Dat is in BelgiĆ« echter al heel gebruikelijk en daar wordt nu serieus gekeken naar het gebruik van regenwater voor de douche. De belangrijkste voordelen zijn de forse besparing op drinkwater en natuurlijk het feit dat regenwater geen kalk bevat.

Het douchen met regenwater is technisch mogelijk. We hebben daarvoor het SafeWater system ontwikkeld. Deze zorgt voor microbiologisch veilig water, vrij van bacteriĆ«n en virussen. De kwaliteit van het zuiveringsprincipe is getest door KWR in opdracht van de WHO.

In het kader van de drinkwaterwet en waterwerkbladen valt het douchen met regenwater echter wel onder uw eigen zorgplicht. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om met regenwater te douchen, om uw regenwatersysteem volgens de gestelde eisen te onderhouden en om te waarborgen dat er geen contaminatie van leidingwater kan plaatsvinden. Bovendien mag u derden niet laten douchen met regenwater.

Het is bovendien raadzaam om de waterkwaliteit van het gezuiverde regenwater te laten monitoren.

Heeft u hierover vragen? Wij zijn vrijblijvend te bereiken op 085-0471014 of per mail op [email protected].