• 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service
Terug naar overzicht

Demiwater of osmosewater uit regenwater

Demiwater en osmosewater zijn twee benamingen voor gedemineraliseerd water. Demiwater wordt veel gebruikt bij schoonmaakbedrijven en autowasstraten omdat het zacht en kalkvrij is en geen vlekken achterlaat. Daarnaast wordt het veel in de procesindustrie gebruikt omdat het water zo zuiver is dat het geen verstoring kan geven op het productieproces of het eindproduct.

Demiwater wordt normaliter gemaakt uit drinkwater met een osmose-installatie of RO-installatie. Door omgekeerde osmose worden de mineralen uit het drinkwater verwijderd. Omdat drinkwater behoorlijk rijk is aan mineralen kost dat veel energie en is er ook een hoog verlies van drinkwater. Dat kan wel oplopen tot 50% van het volume.

Regenwater kan perfect als alternatief voor drinkwater worden gebruikt, het bevat immers veel minder mineralen en is al zacht van zichzelf. Uiteraard is er wel een goede voorfiltratie nodig door middel van microfiltratie en ultrafiltratie, maar daarna kan het voorgefilterde regenwater zo over een RO-installatie worden geleid.

Vraag naar de mogelijkheden.