Product was successfully added to your shopping cart.
Vorige

Centrale legionellafilterinstallatie

Vorige

Actief koolfilter

Douchepaneel legionellafilter

Snel overzicht


  • Legionellafilter voor warm water bij de douche

  • Maximale watertemperatuur: 70°C

  • Debiet: 12 l/min

  • Filterprincipe: ultrafiltratie

  • Levensduur: 5 jaar

Details

Het RVS douchepaneel van PB International is een luxe en robuuste ‘Point of Use’ oplossing voor het voorkomen van legionellabesmettingen direct op de aerosolvormende tappunten. In het RVS douchepaneel is een zelfspoelend PBfilter geïntegreerd. Het douchepaneel is van alle gemakken voorzien.

De bediening van het douchepaneel werkt via een ingebouwde optische sensor. Alle instellingen zijn met een afstandsbediening te wijzigen. De intelligente besturing herkent of er iemand staat te douchen. Indien er niemand aanwezig is, stopt het douchepaneel direct. Verder kan ieder gewenste douchewatertemperatuur worden gekozen met de thermostaatkraan. Tot slot kan het douchepaneel worden aangesloten op een gebouwbeheersysteem.

Het RVS douchepaneel filtert het douchewater door middel van ultrafiltratie. Het douchepaneel wordt “klaar voor gebruik” geleverd met bijbehorende apparatuur voor automatische en regelmatige spoeling van het filter. Het RVS douchepaneel is direct gereed voor wandmontage. Het RVS douchepaneel bevat één PB-filterelement en is uitgevoerd met een automatische forward flush. Indien een douche niet vaak gebruikt wordt, verhoogt dat het risico op legionellagroei in het stilstaande water in de waterleidingen. Door de douche regelmatig te laten stromen is dit probleem opgelost. De automatische spoelfunctie functioneert eens in de zes uur.Naast de automatische spoelfunctie, wordt er hygiëne spoeling eens in de 24 uur uitgevoerd. Het product werkt op een 6V batterij. Deze wordt standaard meegeleverd. Ook kan het apparaat op netspanning worden aangesloten.