Product was successfully added to your shopping cart.
Vorige

UFW legionellafilter voor warm water

Vorige

Douchepaneel legionellafilter

Centrale legionellafilterinstallatie

Snel overzicht


  • Legionellafilter voor koud water

  • Maximale watertemperatuur: 40°C

  • Debiet: 8 - 20 m³/u

  • Filterprincipe: ultrafiltratie

  • Effectieve bacteriereductie: 99,9999% (log 6)

  • Levensduur: 5 jaar

  • Kiwa-gekeurd  

Details

De centrale ultrafiltratie installatie is ontworpen om iedere grote nageschakelde waterleidinginstallatie legionellaveilig te krijgen. Een centrale installatie filtert al het binnenkomende leidingwater direct na de watermeter. Bovendien beschermt de installatie het gehele leidingnet tegen de aangroei van biofilm. De installatie bevat een intelligente besturing voor de controle van de integriteit van ieder filter en de aansturing van de automatische spoelfuncties. Hierdoor bent u verzekerd van een betrouwbare bescherming tegen Legionella.

De centrale installatie filtert het aangevoerde water op basis van ultrafiltratie. Iedere installatie wordt ‘klaar voor gebruik’ geleverd. De water aan- en afvoer van het systeem worden aangesloten op het leidingnet. De spuileidingen worden met een open verbinding op het riool aangesloten. De installatie bestaat uit parallel geschakelde PB-filterelementen. Door de computergestuurde forward- en backwardflush functionaliteit worden de PBfilterelementen standaard iedere 4 uur kort schoongespoeld. Tijdens deze handeling worden alle afgevangen deeltjes uit het filter naar het riool gespoeld. Hierdoor vindt er geen verstopping in demembranen plaats en hebben de filters een langere levensduur.

Conform de BRL K14010 richtlijn is ieder PB-ultrafiltratie systeem uitgevoerd met een automatische APT (Air Pressure Test). Hierbij wordt minimaal eens per etmaal automatisch door middel van luchtdruk getest of de filtermodules intact zijn. In het geval van een mogelijke membraanbreuk geeft het apparaat een storing aan en wordt het kritieke filter uitgeschakeld tot de storing is verholpen.