Water besparen

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

17 juni 2019

Water besparen

Klimaatverandering zorgt voor lange droge periodes. De drinkwatervoorziening komt daardoor onder druk te staan, zelfs in ons ogenschijnlijk waterrijke Nederland.

Maar met eenvoudige maatregelen kan er in ieder gebouw gemakkelijk 50% op drinkwater bespaard worden. Gewoon door ander sanitair toe te passen. Er is een scala aan producten beschikbaar: kranen, urinoirs, toiletten en douches.

En dat zijn professionele producten, waarmee u geen luxe hoeft in te leveren of uw gedrag hoeft aan te passen. Het enige wat u moet doen is een keuze maken voor een duurzame en leefbare samenleving voor ons zelf en onze kinderen.

Wilt u meer weten, vraag onze nieuwe brochure 'Waterbesparend sanitair' aan of stuur een mail naar [email protected]

Meer interessante nieuwsberichten

Adaptieve regenwateropvang the Green Village

Adaptieve regenwateropvang bij de Green Village

19 maart 2024

Zware regenbuien hebben steeds vaker tot gevolg dat riolen overlopen en dat wateroverlast optreedt. De overlast kan worden gereduceerd daken, op het moment van zware regenval, ‘af te koppelen’ van het rioolstelsel. Op Green Village tonen we aan dat de regenwatertank heel goed voor dit doel kan worden ingezet. Wij doen dat m.b.v. een adaptieve computergestuurde regeling die zowel gebruik maakt van de actuele weerssituatie op het Green Village terrein, alsook de weersverwachtingen van het KNMI voor de weerssituatie op termijn.
67159257_l

Bouwtafel Waterzuinige Wijken Gelderland

19 maart 2024

Als lid van de Expertgroep Circulair Water is Mijn Waterfabriek aangesloten bij de Bouwtafel Waterzuinige Wijken Gelderland. Dit is een initiatief van Vitens, de provincie Gelderland en Waterschap Vallei en Veluwe. Ontwikkelaars, bouwbedrijven, leveranciers en brancheverenigingen zijn hierbij betrokken en zullen actief bijdragen aan de realisatie van watervriendelijke wijken. En dat is noodzakelijk, omdat Vitens onvoldoende capaciteit heeft om aan de groeiende drinkwatervraag te voldoen. Zonder maatregelen kan er eenvoudig weg niet gebouwd worden.
Dichte kraan

Gebrek aan drinkwater dreigt woningbouw en bedrijven te raken

12 februari 2024

Waterbedrijven vrezen in de toekomst niet genoeg water te kunnen leveren voor nieuwe woningen en bedrijfspanden. Ze lopen aan tegen trage vergunningsprocedures en hebben te weinig geld om te investeren in nieuwe waterbronnen.Dat zegt Vewin, de belangenvereniging voor waterbedrijven als Dunea, Vitens en Evides. Ook toezichthouder ILT trok hierover onlangs aan de bel. Zonder snelle actie kunnen onder meer in Twente, Groningen, West-Brabant en de provincie Utrecht al op korte termijn problemen ontstaan. Vanaf 2030 kan dat zelfs in het hele land.
GSV

Technisch achtergronddocument gewestelijke stedenbouwkundige verordening hemelwater Vlaanderen

12 januari 2024

Het technisch achtergronddocument heeft tot doel de GSV hemelwater (voor Vlaanderen) te verduidelijken en te kaderen. De nieuwe verordening is in werking getreden op 2 oktober 2023. Met praktische voorbeelden en verduidelijkingen legt het technisch document uit hoe de GSV hemelwater in de praktijk kan toegepast worden. Het document richt zich naar architecten, vergunningaanvragers en -verleners. De GSV hemelwater bepaalt wanneer en onder welke voorwaarden bij bouwprojecten en verhardingen hemelwatergebruik, infiltratie of buffering van hemelwater moeten uitgevoerd worden.