Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

  • 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service

11 juni 2019

Slimme oplossing voor infiltratie rondom de woning

Oplossen regenwateroverlast

Overlast van regenwater is eenvoudig op te lossen met Permapack. Dit zijn kleine, maar oersterke infiltratiekratten. U kunt er het regenwater in bufferen, het laten weglopen (infiltreren) in de grond of met de Permapack het regenwater transporteren naar een andere plek.

Overal toe te passen

Door het kleine formaat en de enorme sterkte is Permapack overal in te passen. Liggend of staand, diep of juist heel ondiep ingegraven. Ideaal voor openbare groenvoorzieningen, uw tuin, onder uw terras, oprit of bestrating.

Opvangen regenwater van daken

Regenwater dat op daken valt wordt opgevangen in uw regenpijp. Via een bladvanger, een kunststof buis en een zandvangputje wordt dit vervolgens afgevoerd naar de Permapack. Daar loopt het regenwater in de grond.

Opvangen regenwater van verharding

Het regenwater dat op uw terras, oprit of bestrating valt wordt opgevangen met een lijngootje of afvoerputje. Dit kan via een kunststof buis en een zandvangputje worden afgevoerd of direct op Permapack worden aangesloten. Daar loopt het regenwater in de grond.

Eenvoudig te plaatsen en te koppelen

Permapack is heel eenvoudig te plaatsen, met een schop en een zaag doet u al het werk. U kunt meerdere Permapacks plaatsen, iedere Permapack is voorzien van een aansluiting aan de voor- én achterzijde. Deze kunt u eenvoudig koppelen met een kunststof buis.

Geen kans op dichtslibben

Door de open structuur en het gebruik van de zandvangput is de kans op dichtslibben minimaal.

Makkelijk mee te nemen

Permapack is klein en licht. U neemt het zo in uw auto en onder de arm mee.

Download de folder of bekijk alle technische informatie.

Wilt u meer weten? Bel ons op 0523-27278 of stuur een mail naar [email protected]

 

Meer interessante nieuwsberichten

Adaptieve regenwateropvang the Green Village

Adaptieve regenwateropvang bij de Green Village

19 maart 2024

Zware regenbuien hebben steeds vaker tot gevolg dat riolen overlopen en dat wateroverlast optreedt. De overlast kan worden gereduceerd daken, op het moment van zware regenval, ‘af te koppelen’ van het rioolstelsel. Op Green Village tonen we aan dat de regenwatertank heel goed voor dit doel kan worden ingezet. Wij doen dat m.b.v. een adaptieve computergestuurde regeling die zowel gebruik maakt van de actuele weerssituatie op het Green Village terrein, alsook de weersverwachtingen van het KNMI voor de weerssituatie op termijn.
67159257_l

Bouwtafel Waterzuinige Wijken Gelderland

19 maart 2024

Als lid van de Expertgroep Circulair Water is Mijn Waterfabriek aangesloten bij de Bouwtafel Waterzuinige Wijken Gelderland. Dit is een initiatief van Vitens, de provincie Gelderland en Waterschap Vallei en Veluwe. Ontwikkelaars, bouwbedrijven, leveranciers en brancheverenigingen zijn hierbij betrokken en zullen actief bijdragen aan de realisatie van watervriendelijke wijken. En dat is noodzakelijk, omdat Vitens onvoldoende capaciteit heeft om aan de groeiende drinkwatervraag te voldoen. Zonder maatregelen kan er eenvoudig weg niet gebouwd worden.
Dichte kraan

Gebrek aan drinkwater dreigt woningbouw en bedrijven te raken

12 februari 2024

Waterbedrijven vrezen in de toekomst niet genoeg water te kunnen leveren voor nieuwe woningen en bedrijfspanden. Ze lopen aan tegen trage vergunningsprocedures en hebben te weinig geld om te investeren in nieuwe waterbronnen.Dat zegt Vewin, de belangenvereniging voor waterbedrijven als Dunea, Vitens en Evides. Ook toezichthouder ILT trok hierover onlangs aan de bel. Zonder snelle actie kunnen onder meer in Twente, Groningen, West-Brabant en de provincie Utrecht al op korte termijn problemen ontstaan. Vanaf 2030 kan dat zelfs in het hele land.
GSV

Technisch achtergronddocument gewestelijke stedenbouwkundige verordening hemelwater Vlaanderen

12 januari 2024

Het technisch achtergronddocument heeft tot doel de GSV hemelwater (voor Vlaanderen) te verduidelijken en te kaderen. De nieuwe verordening is in werking getreden op 2 oktober 2023. Met praktische voorbeelden en verduidelijkingen legt het technisch document uit hoe de GSV hemelwater in de praktijk kan toegepast worden. Het document richt zich naar architecten, vergunningaanvragers en -verleners. De GSV hemelwater bepaalt wanneer en onder welke voorwaarden bij bouwprojecten en verhardingen hemelwatergebruik, infiltratie of buffering van hemelwater moeten uitgevoerd worden.