• 30 jaar expertise in water
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Innovatieve oplossingen
  • Uitstekende service
Terug naar overzicht

Ik wil een regenwaterput, maar welke moet ik kiezen?

Als u een regenwaterput zoekt komt u allerlei verschillende putten en tanks tegen. Het is dan lastig om een keuze te maken, dus we zullen u wat op weg helpen.

De bekendste regenwaterputten zijn betonnen regenwaterputten en kunststof regenwaterputten. Daarnaast worden er ook waterzakken aangeboden voor plaatsing in de kruipruimte.

Betonnen tanks worden het meest toegepast. Ze zijn aanmerkelijk goedkoper dan kunststof tanks, hoewel de meeste mensen andersom veronderstellen. Maar bovenal zijn betonnen putten het meest functioneel: ze zijn stabiel, hebben een lange levensduur, hebben een positieve invloed op de waterkwaliteit en hebben de meeste effectieve inhoud (wateropslag) door de hoogte van de putten.

Kunststof tanks zijn soms handig omdat ze veel lichter zijn dan beton en gemakkelijker te plaatsen zijn. Vaak kiezen mensen voor een platte tank met lage inbouwhoogte omdat ze dan niet zo diep hoeven te graven. Dat is inderdaad een voordeel, maar de keerzijde is dat er veel effectieve hoogte (lees wateropslag) verloren gaat door de aanzuiging van de pomp en dat er redelijk veel kans bestaat op het aanzuigen van bezinksel.

Waterzakken kunnen soms handig zijn als er geen mogelijkheid is om een ondergrondse tank te plaatsen. Ze hebben echter als nadeel dat er vrijwel geen onderhoud mogelijk is, terwijl dat toch echt periodiek nodig is.

Ten slotte kan regenwater ook bovengronds worden opgeslagen in kunststof tanks, maar dat komt vrijwel alleen voor bij bedrijven en utiliteitsbouw.

Wilt u meer weten over regenwaterputten en regenwatertanks? Stuur dan gerust een bericht via het contactformulier op onze website